Si-a facut DNA Ploiesti un obicei din a suna rudele persoanelor cercetate?

Moraru_Mihaela_IorgaMihaela Iorga Moraru (foto), dată afară de la DNA de Laura Codruţa Kovesi (ordin suspendat de instanţă), a fost citată pentru audieri la DNA Ploieşti. Informaţia a fost confirmată chiar de către doamna procur, luni seara, la Antena 3.

Mihaela Iorga Moraru a dezvăluit că procurorul de caz de la DNA Ploieşti a sunat-o pe fiica sa, elevă în clasa a X-a, dar şi pe mama sa, deşi în evidenţele DNA există numărul ei de telefon.

„Personal, o percep acum doar ca o acţiune de intimidare. Am contactat procurorul de caz şi am întrebat de ce a fost nevoie să se procedeze aşa. Mi-a spus că a sunat, dar nu le-a spus că sunt citată. Întrebarea e: dacă nu ai sunat să faci o procedură de citare, ai sunat să faci o procedură de intimidare?”, a afirmat dna Moraru.

Mihaela Moraru susține că nu ştie de ce a fost chemată la audieri pentru ziua de miercuri, 4 octombrie.

Iniţial, aceasta a transmis că nu se va putea prezenta, fiind în concediu medical în urma unei operaţii, însă ulterior a revenit asupra deciziei şi a anunţat că va merge la audieri.

„Am făcut o cerere de audienţă la ministrul Justiţiei, mă voi adresa şi CSM, Inspecţiei Judiciare, tuturor instituţiilor care au abilitarea să facă cercetări”, a mai precizat procurorul.

Recent, un episod similar a pățit și fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, pusă sub acuzare într-un nou dosar penal. Aceasta a declarat că procurorul de la DNA Ploiești a sunat-o pe fiica sa minoră, ca să o anunțe că trebuie să se prezinte la audieri. 

sursă: Antena 3

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *