Sectia pentru anchetarea magistratilor schimba ministrul Justitiei

0 62

Sectia pentru anchetarea magistratilor schimba ministrul Justitiei. Ana Birchall a vrut să o desființeze și a fost trasă pe linie moartă. Ce nume se vehiculează?

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte al Partidului Social Democrat, a anunţat vineri că, potrivit deciziei Comitetului Executiv Naţional al PSD, Ana Birchall va fi remaniată de la Ministerul Justiţiei.

Se pare că aceasta și-a nemulțumit colegii pentru că ar fi intenționat să desființeze Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Birchall – născută pe 30 august 1973 în oraşul Mizil, judeţul Prahova – primește o funcție de vice-premier și va fi trimisă să se ocupe de implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Portofoliul ei ar urma să fie preluat de preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, o susținătoare a reformei promovate de PSD, inclusiv a ordonanțelor de urgență.

Gîrbovan a precizat că acceptă nominalizarea, dacă președintele Klaus Iohannis îi dă avizul, dar cere independență în acțiunile pe care vrea să le promoveze.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.