Sambata, cod galben de furtuni in Prahova, Buzau, Dambovita

2 946

Sambata, cod galben de furtuni in Prahova, Buzau, Dambovita. Avertizarea meteorologică este valabilă începând cu ora 15:00, fiind vizate șapte județe în total.

Conform unei informări meteorologice transmise vineri de ANM, sâmbătă, în intervalul 12.00 – 22.00, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia şi pe arii restrânse în Oltenia, Moldova şi la munte. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi pe arii restrânse 30-40 l/mp.

Meteorologii spun că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică şi în zilele următoare, în special după-amiaza şi seara, mai ales în zonele de deal şi munte, precum şi în nordul şi centrul ţării.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi, instabilitate atmosferică accentuată, cantităţi de apă însemnate, care va fi în vigoare sâmbătă, în intervalul 15.00 – 22.00.

Sunt vizate judeţele Constanţa, Tulcea, Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Vrancea şi Argeş, unde pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se vor înregistra averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de până la 25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.

2 Comentarii
  1. Irina says

    Buna ziua. Din ce am vazut pe site-ul INMH este vorba de vineri, 13.07.2018, nu de sambata!

  2. Ziarul de Ploiești says

    CITITI STIREA pana JOS !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.