Salvamont Prahova: Cum s-a intamplat povestea tragica de pe Valea Costilei (VIDEO)

Salvamont Prahova - cautari barbat prins de avalansa

Duminică, începând cu ora 10:00, Salvamont Prahova a reluat căutarea turistului luat de o avalanșă, în zona Valea Coștilei (Masivul Bucegi), și care este dat dispărut de ieri. Șansele ca acesta să mai fie găsit în viață, după o noapte cu temperaturi sub zero grade, sunt aproape nule.  

Salvatorii montani susțin că „Un grup de 5 turiști, 4 băieti si o fată, au urcat sâmbătă pe Valea Coștilei din Bucegi. Unul dintre ei, când mai avea câțiva metri ca să iasă sus pe platou, a căzut, declanșând o avalanșă care a parcurs toată valea, oprindu-se la 50 m de Refugiul Coștila. Mai multi alpiniști, aflați în momentul respectiv la Refugiul Coștila, au declanșat operațiunea de căutare a acestuia, găsindu-i doar casca, rucsacul și cei doi pioleți.

Din nefericire, casca era spartă, semn că victima s-a lovit de stânci în cădere. Este vorba de un tânăr de aproximativ 30 de ani, din București. 

Salvamontul a constituit o echipă de intervenție, formată din 8 salvatori montani de la SPJ Salvamont Prahova și 6 de la formatia locală Salvamont Bușteni. Aceasta a ajuns la fata locului și a pornit imediat actiunea de căutare, conform procedurilor, prin sondarea brută și detaliată a zonei avalanșei, deși afară se întunecase.

În jurul orei 19.00 s-a hotărât sistarea căutărilor, deoarece a mai pornit o avalanșă, care era foarte aproape să surprindă echipa de căutare. Intervenția a fost reluată abia duminică dimineața.

Ne întristează faptul că sfaturile noastre nu sunt luate în seamă, turiștii continuând să urce pe văile din Abruptul Prahovean sau pe traseele turistice marcate, dar care sunt închise în sezonul de iarnă, riscându-și în acest fel viața„, au precizat cei de la Salvamont Prahova. 

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *