Rosal nu mai are nicio scuza ca sa mai fie probleme cu colectarea deseurilor

0 281

Rosal nu mai are nicio scuza ca sa mai fie probleme cu colectarea deseurilor. A.D.I. „Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova” a majorat tarifele.

Decizia vizează doar abonații din 36 de localități din județ (între care și orașele Ploiești, Boldești Scăieni, Plopeni și Slănic), care nu vor pune gunoaiele separat de materialele reciclabile.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor” a considerat că se impune o penalizare în acest sens, motiv pentru care, în mediul urban, a decis că tariful va creşte de la 9,5 la 13,22 lei/ persoană/ lună, în timp ce în mediul rural se va majora de la 5,6 lei la 7,1 lei.

Ceea ce nu s-a lămurit, este cum va constata Rosal care sunt abonații care au pus deșeuri la grămadă, pentru a li se mări doar lor tarifele.

Cel mai probabil, operatorul nu va avea această posibilitate în mediul urban, unde există platforme care deservesc mai multe asociații de proprietari, deci nu se poate verifica individual situația.

În acest caz, Rosal poate solicita în Consiliile Locale o majorare pe ansamblu.

În Ploiești, nu doar că există probleme în colectarea la timp a deșeurilor, pentru că nu există suficiente platforme de gunoi, dar de multe ori resturile menajere sunt amestecate cu plastic, hârtii, sticle etc, iar o parte dintre acestea nu mai au loc în ghene, fiind depozitate pe jos.

Așteptăm ca autoritățile locale să reglementeze mai clar cui i se va aplica penalizarea, pentru că altfel vor ieși discuții.

Rosal a mai primit o veste bună și din partea Consiliului Local Ploiești, care a fost de acord cu majorarea tarifelor pentru curățarea căilor publice și pentru deszăpezire, pe baza recomandărilor făcute de ANRE și ANRSC, care vizează toți furnizorii de utilități publice.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.