Romania si-a adus aminte de pietele din nordul Africii. Egiptul – o noua prioritate

0 74

Romania si-a adus aminte de pietele din nordul Africii. Egiptul – o noua prioritate pentru Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Creșterea comerțului bilateral și deschiderea piețelor din Africa de Nord și Orientul Mijlociu pentru companiile din România au reprezentat temele principale pe agenda vizitei oficiale în Egipt, efectuate de Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în perioada 27-28 februarie 2019.

Ștefan-Radu Oprea a fost primit joi, la Cairo, de Mostafa Madbouly, prim-ministru al Republicii Arabe Egipt.

Miercuri și joi, oficialul român s-a mai întâlnit cu Mohamed Shaker El-Markabi, ministrul electricității și energiei regenerabile, cu Mohamed El-Assar, ministrul producției militare, cu Amr Adel Nassar, ministrul comerțului și industriei, cu Tarek El Molla, ministrul petrolului și resurselor minerale, și cu doamna Sahar Nasr, ministru al investițiilor și cooperării internaționale.

Discuțiile cu oficialii egipteni s-au axat pe dezvoltarea relațiilor economice și comerciale, pe creșterea investițiilor reciproce și pe cooperarea industrială, inclusiv prin proiecte de tip joint-venture.

Ministrul Ștefan-Radu Oprea a fost însoțit de reprezentanți ai unor companii precum Romelectro, Energomontaj, Transgaz, Aegean Oil Consulting, Romarc și ai sistemului cameral din România.

Egiptul este cea mai importantă piață pentru exporturile românești din Africa și Orientul Mijlociu.

În 2018, volumul total al comerțului bilateral s-a ridicat la 918,1 milioane USD, în creștere anuală cu 45,23%. Exporturile României au fost de 796,9 milioane USD, în creștere anuală cu 58,2%.

Principalele produse exportate sunt din următoarele categorii: produse vegetale, produse minerale, lemn, material plastice și cauciuc, metale comune, mașini electrice, automobile. Principalele produse importate sunt din categoriile: produse vegetale, produse chimice, alimente, material plastic și cauciuc, textile.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.