Roberta Anastase, audiata la DNA, in calitate de martor. Afla despre ce dosar ar putea fi vorba

0 4

Roberta Anastase suparataDeputatul PNL Roberta Anastase, fost președinte al Camerei Deputaților și vicepreședinte al PDL, s-a prezentat, joi, la sediul DNA, fiind citată în calitate de martor. 

Interesant este că parlamentarul a venit însoțit de avocat, semn că nu se simte prea confortabil chiar și în această postură. 

 „Este o anchetă în curs. Am fost chemată în calitate de martor și nu pot face alte declarații”, a spus Roberta Anastase.

„A fost rugată de anchetatori să nu dea niciun fel de declaraţii la presă. Nu poate să vă declare absolut nimic în momentul de faţă. A fost chemată în calitate de martor. Nu vă putem spune despre ce este dosarul şi nici de ce a fost audiată”, a spus avocatul care o însoţea, Bogdan Ionescu.

În acest moment nu se cunosc informații concrete despre dosarul de corupție în care ar fi audiată Roberta Anastase, dar, în septembrie 2017 au apărut date despre un denunț pe care l-ar fi depus ex-ministrul Gabriel Sandu.

Acesta vorbea despre finanțarea ilegală a campaniilor PDL de la prezidențiale și europarlamentare din 2009, susținând că a luat mită de la Microsoft în acest scop.

În fața instanței, Gabriel Sandu a declarat:  Toţi miniştrii aveau directive clare de la partid. Cine se angajează, unde se angajează. Eu recunosc tot în faţa Înaltei Curţi. Recunosc că am pretins şi primit cele peste două milioane. I-am pretins pentru plata campaniei electorale din 2009.”

CITEȘTE ȘI: DNA a deschis dosar penal in care se cerceteaza finantarea PDL de la prezidentiale si europarlamentare

Fostul ministru al Comunicatiilor, prahoveanul Gabriel Sandu, s-a plans Departamentului de Justitie al SUA si acuza Microsoft

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.