Revenire spectaculoasa in Comisia Juridica din Senat: Faptele de coruptie nu se mai gratiaza!

coruptie_justitieRăsturnare de situație în Comisia Juridică din Senat: faptele de corupție nu se mai grațiază, după ce PNL şi USR au cerut reluarea votului dat miercuri, care a provocat proteste.

Comisia juridică a exceptat, joi, de la grațiere, luarea de mită, traficul de influență, darea de mită și cumpărarea de influență, la solicitarea senatorului PNL Daniel Fenechiu.

Anterior, Comisia juridică a Senatului a respins, joi, graţierea pedepselor pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.

Pentru graţierea pedepselor de abuz în serviciu şi de conflict de interese au votat doar cinci senatori de la PSD şi ALDE, din cei 11 ai Comisiei juridice a Senatului, insuficient pentru ca propunerile să fie adoptate.

Schimbarea se produce la doar o zi după ce Comisia Juridică a decis ca faptele de corupție să fie grațiate.

„Ce a fost ieri la Comisia Juridică de la Senat a fost o comedie proastă – ce a fost azi e o tragedie sinistră! Faptul că Șerban Nicolae încă nu și-a dat demisia afectează grav și imaginea PSD și respectul pe care el personal încă îl mai avea din partea colegilor.”, a scris fostul premier, Victor Ponta, pe Facebook.

„Despre praf: Opoziția contează și e relevantă doar atunci când e prezentă, pentru că uneori mobilizarea poate fi decisivă în a câștiga o luptă prin votul pe care îl ai. Sau măcar îți exprimi clar și tare poziția politică, dacă votul tău nu e decisiv. Cei care lipsesc atunci când e mai important (la mize politice foarte mari) sunt cei care fac opoziția praf și întrețin senzația unei complicități subterane cu agenda celor care fac din hoție o virtute. Absențele de ieri din Comisia juridică (cu excepția celei motivate medical, dar care trebuia să aibă înlocuire) aduc întreg partidul în punctul de a fi privit ca pactizând cu PSD”, a scris președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, joi, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Cum isi trage PSD cu tesla in…., iar Traian Basescu incurajeaza gestul!

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *