Rectorul Academiei Nationale de Politie, cercetat disciplinar in urma unui articol din presa prahoveana

rector_acad_daniel_torjeDupă ofițerul care molesta sexual și viola minori, un nou scandal aruncă o umbră neplăcută asupra imaginii poliției române. Însuși rectorul Academiei de Poliție de la București ar fi acuzat de hărțuire de una dintre studente, conform unui ziar prahovean. 

Surse din M.A.I. au confirmat că Daniel Costel Torje, rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, este vizat de o anchetă a Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care desfăşoară mai multe verificări la această instituţie de învăţământ.

Sursele citate au arătat că verificările s-au extins în urma unui articol apărut în ziarul local „Incisiv de Prahova”.

Potrivit articolului menţionat, comisarul şef de poliţie Daniel Torje ar fi acuzat de o studentă la Drept în anul III de hărţuire sexuală în sesiunea din iulie a anului 2017.

Cel care a dezvăluit fapta ar fi prietenul fetei, student la rândul său, care a fost la un pas să-l bată pe  ofițer. 

În replică, rectorul academiei susține că acuzațiile sunt invenții și dezminte categoric orice implicare a sa: 

„Ce a apărut în presă este o mizerie incalificabilă. Dezmint categoric orice implicare a mea într-un astfel de scandal care urmărește plecarea mea din funcția de rector. Din poziția în care sunt, de angajat al MAI, nu îmi este permis să ies în spațiul public pentru a prezenta toate dovezile că eu am fost împiedicat să îmi exercit funcția de rector și că am fost supus unor presiuni ca să renunț la această funcție. În prima ședință a senatului universitar, îmi voi prezenta demisia, pentru că nu vreau să târăsc imaginea Academiei într-un scandal național generat de alții, care vor această funcție cu orice preț. Nu fac acest gest în ideea în care mă simt vinovat de ceva. Sunt convins că nevinovăția mea va fi dovedită. (…) De șase luni sunt pur și simplu hărțuit de corpul de control al MAI și nu vreau să spun mai multe despre modul în care s-au comportat cu mine în ultima vreme. Mi s-a cerut în mod deschis să plec din această funcție. (…) Nu există acest incident, a fost creat în mod artificial. Eu am aflat despre această poveste azi dimineață, din presă”, a declarat, vineri,  Daniel Costel Torje pentru TVR.

Ziarul Incisiv de Prahova a fost inițiat de un fost angajat al SRI Prahova, dat afară din serviciu, și care ulterior a făcut mai multe dezvăluiri împotriva generalului Florian Coldea și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

CITEȘTE: Pe surse: Problemele cu legea ale fostului ofițer SRI care s-a intalnit cu Traian Basescu

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *