Reactia conducerii Colegiului National I.L. Caragiale din Ploiesti

0 1.614

Reactia conducerii Colegiului National I.L. Caragiale din Ploiesti, la știrea despre eleva care nu primește diploma de bacalaureat, pentru că a pierdut un manual.

Directorul instituției, Carmen Băjenaru, a explicat de ce nu poate fi dată diploma de bacalaureat și foaia matricolă unui elev, până când acesta nu returnează toate manualele primite.

„Eleva știa că trebuie să predea manualele din data de 15 mai. Două luni sunt de atunci, da? Ea a susținut că dirigintele i-ar fi transmis că poate să dea banii pe manual. Din 291 de copii, cât are seria de clasa a XII-a, numai ea știa că poate să dea banii? Nu este voie. Ministerul Educației ne interzice să strângem bani de la elevi. Nu avem articol bugetar pentru așa ceva. Când termini un an trebuie să semnezi o fișă de lichidare. Avea și soluția să se ducă la orice copil de clasa a XI-a, din liceu, și să îi ceară manualul cu împrumut, pentru a-l xeroxa. Noi trebuie să avem manuale pentru a le oferi tuturor elevilor”, a declarat directorul C.N. I. L. Caragiale din Ploiești.

Pe de altă parte, Carmen Băjenaru a recunoscut că fetei nu i s-a precizat clar, de la bun început, că poate aduce manualul dispărut în variantă xeroxată, dar a spus că tânăra trebuia să se descurce…

Ziarul de Ploiești

CITEȘTE ȘTIREA: Ploiesti: Bataie de joc pentru o eleva care a luat BAC-ul cu media 9,86

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.