Razboiul pentru putere modifica regulamentul Comisiei de control a SRI

sri oferta scolarizarePlenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților a modificat regulamentul de funcționare al Comisiei de Control a SRI. Principala modificare o constituie obligația oricărei persoane despre care Comisia consideră că are informații relevante de a se prezenta la audieri.

Această modificare o vizează inclusiv pe Laura Codruța Kovesi, care ar putea fi chemată în fața Comisiei SRI în baza declarațiilor făcute în Parlament de către alți invitați la această Comisie.

Parlamentarii au votat modificările cu 226 de voturi pentru,  43 împotrivă și 2 abțineri.

Consultați modificările efectuate la regulamentul Comisiei de Control a SRI.

De asemenea, printre modificări se află obligaţia SRI să răspundă solicitării comisiei parlamentare într-un termen rezonabil – termenul să fie de 7 zile – şi, dacă nu este de 7 zile, să răspundă motivat în acea perioadă de ce doreşte prelungirea termenului la răspunsurile pe care comisia le adresează.

Președintele Comisiei de Control a SRI, Claudiu Manda, explica că persoanele invitate au obligația de a se prezenta în fața Comisiei. 

„Am mai decis să introducem obligaţia persoanelor să vină la comisie, să prezinte comisiei aspecte pe care considerăm sau consideră că le au de adus în atenţia comisiei noastre. Şi, pornind de la discuţia Dragomir – Preda, am hotărât să modificăm prevederile Hotărârii Parlamentului care stabilea că şedinţele comisiei au carcater de informaţii clasificate şi vom introduce un text în care spunem că toate şedinţele comisiei se desfăşoară cu respectarea prevederii Legii 182 – legea informaţiilor clasificate. În sensul că, dacă nu facem referire la discuţii sau informaţii care sunt cu caracter secret, stric secret, secret de serviciu sau secret de stat, sunt lucruri pe care le putem dezvolta, comunica în cadrul comisiei. Şi înseamnă că discuţia pe care putem să o avem prin videoconferinţă cu dl Ghiţă se poate face atâta timp cât nu va face referiri la documente care să nu fie cu caracter de informaţii clasificate. Aşa că putem să îl audiem prin videoconferinţă, exact aşa cum a fost audiat şi la instanţe”, a explicat Manda.

sursa: stiripeurse.ro

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *