Rafinaria Vega a fost amendata, dar oamenii au ramas cu poluarea

0 187

Rafinaria Vega a fost amendata, dar oamenii au ramas cu poluarea. Ploieștenii de pe strada Poieniței au încă reziduuri petroliere în curți.

O cititoare a Ziarului de Ploiești, care locuiește în zonă, susține că după o săptămână de la ploaia torențială, care a dus la refularea apei pline de reziduuri petroliere, locuitorii sunt încă afectați.

Degeaba societatea Rompetrol a fost amendată cu 200.000 de lei (din care, apropo, nu plătește decât o cotă mai mică, dacă o plătește și pe aia după contestarea sancțiunii), degeaba autoritățile s-au pozat că au fost în inspecție, ca să dea bine electoral.

Oamenii de pe strada Poieniței au în curți pete de reziduuri și inhalează un aer irespirabil.

După 7 zile de la inundațiile din sistemul de canalizare propriu al Rafinăriei Rompetrol Vega, când a refulat un debit imens de ape industriale și reziduuri petroliere, astăzi curțile și ce există pe proprietăți nu au putut fi aduse la starea lor inițială. Sunt pătate de păcură și există un miros îngrozitor și un aer irespirabil.“, a scris Rodica B. pentru Ziarul de Ploiești.

Și o credem. Dovadă stau și fotografiile de mai sus.

Rompetrol Vega va continua să fie cauza unor astfel de situații, fără să-i pese prea mult de ploieșteni. Cum nici altor companii care poluează Ploieștiul nu le pasă…

Noi, însă, cât vom răbda?

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.