Radu Mazare nu mai este fericit in Madagascar. A fost retinut!

0 1.266

Radu Mazare nu mai este fericit in Madagascar. A fost retinut! Surse judiciare susțin că acesta s-ar afla în custodia forțelor locale.

Autorităţile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliţiei Române, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, faptul că un cetăţean român, urmărit internaţional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile”, precizează IGPR.  

Poliţia Română a fost în permanentă legătură cu autorităţile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării şi arestării persoanei urmărite internaţional. “Persoana arestată de autorităţile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti, în anul 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată şi constituire de grup infracţional organizat“, menţionează IGPR.

Mazăre a fugit în Madagascar cu toate că era supus controlului judiciar.

Pe 3 mai, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare cu executare, în dosarul „Polaris”, decizia nefiind definitivă.

Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Autoritățile judiciare române au inițiat procedura de extrădare, dar până acum nu se știa dacă vor avea succes.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.