PSD nu se dezminte si refuza sa ridice imunitatea senatorului Bodog

0 81

PSD nu se dezminte si refuza sa ridice imunitatea senatorului Bodog, acuzat de către DNA că a ajutat o consilieră să primească salariu, fără ca aceasta să și muncească.

Comisia juridică din Senat a votat, marţi, împotriva ridicării imunităţii parlamentare a senatorului social-democrat Florian Bodog (FOTO), fost ministru al Sănătăţii. Potrivit Agerpres, au fost 5 voturi împotrivă, 2 pentru ridicarea imunităţii şi 2 abţineri.

PSD are 6 reprezentanți în comisia juridică, inclusiv președintele – fostul ministru de Justiție, Robert Cazanciuc, și secretarul – Adrian Nicolae Diaconu.

Procurorii anticorupție au cerut încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit DNA, ”în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018 demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru), deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară”.

Consiliera de la acea dată a lui Florian Bodog ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau, în cuantum de 77.985 de lei.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.