Propunere legislativa facuta de Andreea Cosma, declarata neconstitutionala

0 301

Propunere legislativa facuta de Andreea Cosma, declarata neconstitutionala. Deputatul de Prahova a propus dezincriminarea unui articol din Legea privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

Magistraţii din cadrul CCR au declarat neconstituţională modificarea legislativă făcută la propunerea deputaţilor PSD Cătălin Rădulescu – cunoscut sub numele de deputatul Mitralieră – şi Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Confom deciziei, luată cu unanimitate de voturi, modificarea articolului 12 din legea 78/2000, adică dezincriminarea obţinerii de foloase din operaţiuni comerciale incompatibile cu funcţia, dacă beneficiarul este o terţă persoană, este neconstituţională.

Legea 78/ 2000 – Art. 12
„Sunt pedepsite cu inchisoarea de la 1 la 5 ani urmatoarele fapte, daca sunt savarsite in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite:
a) efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale;
b) folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.”

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.