Procurori de la DNA Ploiesti, audiati la Parchetul General sub diverse acuzatii

0 122

Procurori de la DNA Ploiesti, audiati la Parchetul General sub diverse acuzatii. Lucian Onea și Mircea Negulescu trebuie să explice dacă au măsluit probe. 

Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea s-a prezentat vineri la Parchetul General, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de complicitate la favorizarea făptuitorului şi cercetare abuzivă.

La intrarea în sediul Parchetului General, Lucian Onea le-a spus jurnaliştilor că nu doreşte să facă declaraţii.

Tot vineri, la Parchetul General ar urma să vină şi fostul procuror Mircea Negulescu.

Lucian Onea este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, iar Mircea Negulescu este acuzat de participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului şi complicitate la represiune nedreaptă.

Parchetul General susţine că, în anul 2015, Lucian Onea şi Mircea Negulescu l-au determinat prin constrângere pe fostul deputat Vlad Cosma, ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la DNA Ploieşti.

Parchetul mai arată că, deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de Vlad Cosma, Lucian Onea a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de corupere a alegătorilor, prezentând instanţei, drept probe, documentele ticluite.

CITEȘTE ȘI: Lucian Onea si alti trei colegi, revocati din functia de procurori ai DNA Ploiesti

Ziarul de Ploiești

sursa: AGERPRES

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.