Primul premier nipon care a venit in Romania nu avut cu ce omolog sa se intalneasca!

shinzo-abeSituație fără precedent în diplomație. O vizită extrem de importantă, dată peste cap de nebunia politică din România! 

Shinzo Abe nu va mai fi primit oficial de Guvernul României, după ce Mihai Tudose a demisionat luni seară, anunţă România TV.

Premierul japonez, care a sosit la Bucureşti însoţit de 30 de reprezentanţi ai unor companii japoneze, va fi primit în această după-amiază de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

„Aceasta este prima vizita in Romania a unui prim-ministru al Japoniei si are loc in contextul aniversarii a 5 ani de la convenirea, in 2013, a Parteneriatului Reinnoit dintre Romania si Japonia. Cu prilejul primirii la Palatul Cotroceni, vor avea loc convorbiri in format restrans, convorbiri in plenul delegatiilor, declaratii de presa si un dineu oficial pe care Presedintele Klaus Iohannis il va oferi in onoarea Prim-ministrului Shinzo Abe. Agenda convorbirilor include stadiul si perspectivele de consolidare a relatiilor foarte bune de Parteneriat Reinnoit dintre Romania si Japonia, la nivel politic, economic, cultural, al securitatii si al relatiilor inter-umane”, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Premierul japonez Shinzo Abe a mers să viziteze Muzeul Satului în condiţiile în care întrevederea între acesta şi premierul demisionar Mihai Tudose nu a mai avut loc.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este o publicație online, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *