Primaria Sinaia anunta semnarea a 2 noi contracte cu finantare europeana

0 682

Primaria Sinaia anunta semnarea a 2 noi contracte cu finantare europeana. Primul are ca scop amenajarea unei grădini, iar al doilea – modernizarea iluminatului public.

Semnarea contractelor a avut loc la Casino Sinaia, în prezența primarului Vlad Oprea și a directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat (FOTO).

“Continuăm drumul spre cel mai frumos oraș de munte din România. Ne-am propus să nu ratăm niciun fond european disponibil. Până acum suntem în grafic. Astăzi, 08 februarie, am semnat primele două contracte de finanțare cu bani europeni din cele zece pe care ni le-am propus să le dezvoltăm în orașul nostru în următorii 3 ani. “Amenajare gradină publică – Parc Stirbei” și “Eficiența energetică și extindere iluminat zona istorică Sinaia” intră acum în faza de execuție. Pe parcursul a 2 ani și orașul nostru își va îmbrăca din nou ținuta de șantier. Primul proiect, în valoare de peste 1,6 milioane de euro, presupune amenajarea unui Parc – grădină publică în zona Capelei Știrbei, clădire monument istoric. Aici vor fi amenajate: un amfitearu pentru evenimente in aer liber, spații verzi, alei de acces și promenadă, sisteme de supraveghere video, parcari si mobilier urban. Al doilea proiect, în valoare de 2,6 milioane de euro, vizează zona istorică a orașului Sinaia, cartierul Furnica, unde se va extinde și schimba iluminatul public. În proiect sunt cuprinse 57 de străzi și prevede introducerea tuturor cablurilor în subteran și de asemenea un sistem performant de telegestiune prin care iluminatul va fi controlat și programat în mod inteligent în funcție de necesități. Ambele proiecte ne completează statutul de prim oras stațiune-smart din zona montană din Romania”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.