Primaria Paulesti modernizeaza unitatile de invatamant din comuna

0 264

Primaria Paulesti modernizeaza unitatile de invatamant din comuna. În acest sens, bugetul local va fi rectificat, ca să se aloce 200.000 de lei pentru lucrări.

Primarul Sandu Tudor a precizat pentru Ziarul de Ploiești în ce vor consta aceste acțiuni.

“În primul rând, am avut o solicitare din partea ISU Prahova, ca să evităm potențiale cauze de incendiu, la Școala din Păulești. Astfel, am dat lambriul de lemn jos de pe holuri și am refăcut în întregime pereții, am modificat ușile să se deschidă spre exterior și nu spre interior, iar conducta de gaze am montat-o pe dinafara clădirii.”

Edilul localității a mai spus și că s-au executat lucrări de zugrăvit și curățenie la toate unitățile de învățământ, pentru ca elevii să beneficieze de condiții normale la începere noului an școlar, care debutează luni 9 septembrie.

“Avem programate și alte lucrări de modernizare. La Școala Vlad Mușatescu din Găgeni vom înlocui în întregime acoperișul , la Școala Păulești vom amenaja aleile pietonale și vom cumpăra televizoare și aer condiționat la nivelul pardoselii”, a precizat primarul Sandu Tudor.

Cea mai mare lucrare de modernizare are loc, însă, la Grădinița Păulești, care beneficiază de 2,4 milioane de lei, fonduri primite prin programul PNDL, de la Guvern.

Din păcate, constructorul nu a reușit să finalizeze tot ce i s-a cerut până pe 9 septembrie.

“Autoritatea locală își cere scuze că nu s-a finalizat modernizarea clădirii în timp util, dar se lucrează intens la cele 2 săli de clase, pe hol, la cabinetul medical și la toaletele și vestiarele aferente. Constructorul a precizat că va termina în jur de 1 octombrie 2019. Până atunci, copiii vor merge însoțiți de educatoare, cu microbuz pus la dispoziție de noi, la cele 2 grădinițe din Găgeni și Cocoșeti, unde sunt spații suficiente. Când va fi finalizată lucrarea, vom avea 2 săli mari de dormit și alte 2 pentru cursuri”, a mai spus primarul Sandu Tudor.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.