Primaria Paulesti face eforturi pentru aparitia unui parc industrial

0 609

Primaria Paulesti face eforturi pentru aparitia unui parc industrial. Se negociază atât cu niște investitori belgieni, cât și cu unul dintre cei mai bogați prahoveni.

În primul caz, lucrurile s-au împotmolit, primarul Sandu Tudor declarându-se dezamăgit de atitudinea afaceriștilor străini.

Conform unui PUZ, obținut în anul 2007, un grup de investitori belgieni se angajase să creeze un parc industrial lângă DN1, în apropiere de Satul de vacanță Păulești.

Aceștia au cumpărat peste 100 hectare de teren, într-o zonă cu mare potențial, dar apoi nu au mai făcut nimic acolo.

“Am ajuns să le aplic o suprataxă de 300% la impozitul pe teren, deoarece l-au lăsat pârloagă, deși se angajaseră să amenajeze un parc industrial. Conform PUZ-ului, obținut acum 12 ani, ar fi trebuit să realizeze și un drum, cu acces către DJ 236 (care trece prin spatele Ploiești Shopping City – n.r.), pe care să-l cedeze ulterior Primăriei Păulești. M-am săturat de promisiuni neonorate. Avem nevoie de un parc industrial, pentru locuri de muncă și bani la bugetul local”, a declarat primarul Sandu Tudor.

Acesta a precizat că mai multe șanse sunt să apară o astfel de investiție de cealaltă parte a DN1, unde Mihai Anastasescu – unul dintre cei mai bogați prahoveni – deține câteva zeci de hectare de teren.

“Se pare că am găsit mai multă înțelegere la dl. Anastasescu. Acesta dorește să facă un parc industrial, iar noi o să-l sprijinim atât cât ne permite legea, mai ales că are de gând să ne doneze 4800 mp de teren, pe care îi vom folosi ca să realizăm un drum modern, cu benzi de 3,5 metri lățime, care va permite accesul din DN1 către DJ 101 I, cu legături spre Buda, comuna Ariceștii Rahtivani, și spre Centura de Vest a municipiului Ploiești. Această investiție am vrea să o facem în parteneriat cu Primăria Ariceștii Rahtivani, cu avantaje evidente de ambele părți.”, a mai spus primarul din Păulești.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.