Prezenta finala la referendum, conform datelor BEC. Incidente in Prahova

0 374

Prezenta finala la referendum, conform datelor BEC. Incidente in Prahova, după exprimarea voturilor în cele două zile.

Până la ora 21:00, au votat la referendumul pentru redefinirea familiei 20,41% dintre alegători, ceea ce înseamnă invalidarea scrutinului, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC).

Numărul total al persoanelor care s-au prezentat la vot până la ora 19,00 este de 3.731.704, dintre care în mediul urban au votat 1.829.816, iar în mediul rural – 1.901.888.

În Prahova, prezența la urne a fost de numai 18,40%, un procent rușinos după toată mobilizarea cu afișe ilegale, mesaje anonime pe telefon, predici din biserici, îndemnuri de partid etc.

Au fost semnalate și ceva incidente in Prahova.

Astfel, conform Inspectoratului Județean de Poliție, la Păulești, membrii unei secții de votare, însoțiți de un polițist local s-au deplasat la o secție anexă a Penitenciarului Ploiești cu urna specială. A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevvăzute de art. 390 Cod Penal („Încredinţarea urnei speciale altor persoane decât membrilor biroului electoral al secţiei de votare ori transportarea acesteia de către alte persoane sau în alte condiţii decât cele prevăzute de lege se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi„).

La Câmpina, se pare că un tânăr a votat de 2 ori. În cauză se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii prev. de art. 387 Cod Penal („Fapta persoanei care votează: a) fără a avea acest drept; b) de două sau mai multe ori; c) prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi„). Este vorba despre un elev al Școlii de agenți de poliție din localitate, care după ce a pus ștampila pe două buletine s-a autodenunțat. Nimeni nu a înțeles de ce, dar tânărul cel mai probabil a greșit.

La o secție de votare din Ploiești, un bărbat s-a prezentat să voteze cu pașaportul, iar președintele secției nu i-a permis. Se fac cercetări privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 385 Cod Penal („Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani„).

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.