Presedintele CJ Prahova, contrazis de inca o intamplare negativa la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti

1 22

picior-rupt-pacienta-SJU-Ploiesti„Asigurarea unor servicii medicale mai bune pentru pacienții spitalelor aflate în administrarea Consiliul Judetean Prahova este unul dintre obiectivele principale ale autorității județene, pentru acest an.” Această declarație aparține președintelui Consiliului județean Prahova, Bogdan Toader, și a fost făcută marți 20 februarie 2018. Din păcate, realitatea este cu totul altfel. În urmă cu două zile, o pacientă internată s-a ales cu piciorul rupt de la o manevră greșită a unei asistente. 

Femeia, în vârstă de aproape 70 de ani, urma să fie externată, după o operație la Secția Chirurgie.

Din păcate, o angajată a Spitalul Județean de Urgență Ploiești a reușit să-i rupă piciorul, în urma unei manevre greșite.

Dar iată povestea scrisă de băiatul victimei, Marian Anton:

Nepasarea rupe oase la Spitalul Judetean Ploiesti

Din pacate a trebuit sa o internez pe mama la Spitalul Judetean Ploiesti. O sa vedeti de ce spun „din pacate”…

Mama mea este o persoana de aproape 70 de ani, care a avut un accident rutier in anul 1973 (da, ati citit bine-1973) in urma caruia a ramas paralizata de ambele picioare. Dupa aproape 3 ani m-am nascut eu, prin grija unor medici si a unor asistente care merita tot respectul. M-a crescut singura asa cum a putut, fara sa aibe nevoie de ajutor din partea nimanui (tatal biologic ne-a parasit cand aveam 4 luni). Nu cred ca trebuie sa mentionez grija pe care am avut-o pentru ea timp de 40 de ani…
Fiind o persoana imobilizata la pat/carucior, din pacate, a inceput sa aibe probleme cu o escara foarte suparatoare (escara=problema majora de sanatate, fiind una dintre complicatiile cele mai severe ale imobilitatii)
Fortat fiind, a trebuit sa o internez la Spitalul Judetean Ploiesti, la sectia Chirurgie 1 (etaj 2), la Dl.Doctor Variu. 
Vreau sa mentionez ca nu era prima data cand a fost internata intr-un spital, experienta avuta anterior determinand-o sa nu mai vrea sa se interneze. Am ajuns cu ea intr-o stare critica, determinata de infectia pe care o avea. Totul a decurs cat se poate de bine. Chiar as vrea sa-i multumesc Dl.Doctor Variu pentru ce a facut, tinand cont de situatia ei : paraplegica (paralizia ambelor membre inferioare), hipertensiune arteriala, extrasistolica, diabetica. Vorbim de o persoana care sta de mai bine de 40 de ani intr-un carucior.
Totul a decurs normal, urmand ca in ziua de luni, 19 februarie 2018, sa fie externata si sa i se aloce o salvare pentru deplasarea la domiciliu, tinand cont de starea in care se afla (salvarea a fost recomandata si obtinuta de Dl.Doctor Variu). Starea de sanatate evolua spre bine, dar, in timpul zilei de duminica 18 februarie 2018, in urma discutiei telefonice avute cu mama mea, aflu un lucru infiorator : cand au ridicat-o din pat sa o duca la pansat, o asistenta neglijenta, pe nume Rafaela, I-A RUPT PICIORUL!!!! Nu mi-a venit sa cred ca a fost posibil asa ceva!

Am plecat spre spital sa vad ce se intampla. Colegele asistentei Rafaela imi spun ca SI-A RUPT PICIORUL, nu ca I-A FOST RUPT PICIORUL!!!! Intreb : cum sa-si rupa piciorul o persoana care nu poate sa-si miste picioarele?!?! Mi se spune ca faptul este consumat!!!! Intreb : daca omori un om, lasi lucrurile asa, ca oricum nu-l mai aduci la viata? ca faptul este consumat?

Pacat de actul medical, pacat de grija pe care au avut-o asistentele (pentru ca, recunosc, chiar au avut grija de mama mea), daca o persoana neglijenta a fost angajata sa aibe grija de persoane bolnave. Un proverb spune „Nicio padure fara uscaturi”, dar o astfel de persoana nu are ce cauta in spital(parerea mea)
As vrea s-o intreb pe Rafaela, dar si pe persoanele care au angajat-o si care manageriaza sectia/spitalul : daca o asistenta care ar trebui sa aibe grija de mama ta ar trage de ea in asa fel incat sa-i rupa piciorul, ce reactie ar avea? Cum mai poate mama mea sa stea pe carucior ? Dl doctor mi-a spus ca trebuie mobilizata ca sa nu mai faca escare. In aceste conditii, cum? Faptul ca trebuie sa stea si mai mult timp in pat poate duce si la alte probleme medicale. Cum poate Spitalul Judetean Prahova sa raspunda in fata suferintei NOU create unei persoane paralizate de picioare de 40 de ani? Pentru ca, dupa parerea mea, Spitalul Judetean este vinovat prin faptul ca a angajat astfel de persoane neglijente. Cum s-a putut ca timp de 9 zile sa fie transportata la blocul operator fara nicio problema si, in a X-a zi, o asistenta sa traga de ea ca de un animal si sa-i rupa piciorul? Inca nu imi revin…nici dupa ce am vazut-o nu-mi vine sa cred ca este adevarat…” 

În aceste condiții, ne întrebăm dacă președintele CJ Prahova o fi știut el ceva, când a scris: „Sperăm ca, până la sfârşitul acestui an, pacienții care vor trece pragul secțiilor Spitalului Județean de Urgență să aibă parte de condiții #normale pentru secolul în care trăim.”

Sperăm cam de mult, adăugăm noi…

1 Comentariu
  1. Marian says

    Pentru ca lucrurile sa intre pa fagasul normal la „Spitalul groazei” trebuie facuta curatenie de sus pana jos. Manager, sef serviciu personal, sef serviciu achizitii, financiar contabil etc. Totul trebuie schimbat! Angajarile se fac pe pile, achizitiile aiurea, curatenia….etc totul se face ca sa fie. Cata vreme politicul impune (ne)oameni in functii de conducere, totul va merge rau. Ce se mai aude de fostul manager Baloi prins cu șpaga, adica cu rața-n gura? A patit ceva?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.