Prahovean nonagenar, atacat brutal de un urs la Valea Doftanei. Autoritatile judetene sunt disperate (UPDATE)

om-atacat-ursUn bărbat în vârstă de 91 de ani a fost atacat, marți la prânz, în apropiere de propria gospodărie din comuna prahoveană Valea Doftanei. Omul a fost dus la spital, în stare gravă. 

Conform celor de la Ambulanța Prahova, care au trimis un echipaj să preia victima, bătrânul prezintă multiple plăgi în regiunea abdominală, o plagă de 5 cm pe coapsa dreaptă, escoriații în zona gâtului și la mâna stângă. 

În Prahova, autoritățile sunt disperate, deoarece atacurile urșilor s-au înmulțit și se raportează numeroase incidente, în special în zona de deal și munte. 

Anul acesta, un cioban a fost atacat similar și a scăpat doar datorită dulăilor de la stână, la Secăria, un pensionar din comuna Bertea a fost și el atacat tot de un urs, iar la Bușteni aceleași animale sunt alergate de jandarmi pe străzi.  

UPDATE: Jandarmii caută, prin împrejurimi, ursul vinovat de atac (foto 1). Ei au găsit doar urma lăsată de animal (foto 2). Se pare că este vorba despre o femelă, cu pui. Conform unor informații, victima se îndrepta spre o grădină, aflată în imediata apropiere a zonei împădurite, pentru a verifica dacă mai stă gardul în picioare. A ales ca traseu o potecă pe lângă pădure și a fost surprins de urs, care l-a atacat. Bătrânul susține că a lovit cu toporul animalul și doar așa a scăpat viu.

ursi alungati de jandarmi

urma lasata de urs

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

1 Comentariu

  1. Oneata

    Mai oameni buni faceti ceva mai suntem mamici cu copii daca doamne fereste ne prinde pe strada ce facem

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *