Prahova: S-a deschis inca un centru zonal pentru situatii de urgenta

0 181

Prahova: S-a deschis inca un centru zonal pentru situatii de urgenta. Acesta va funcționa în comuna Balta  Doamnei și va deservi zona de sud a județului.

Astfel, se va reduce timpul de intervenție în situații de urgență  (accidente, incendii, inundații, urgențe medicale, etc), accesul în zonă putându-se realiza rapid și pe Autostrada  A3.

Localitățile care intră în zona de competență a Centrului ISU de la Balta Doamnei sunt: Gorgota, Poienarii Burchi, Balta Doamnei, Olari, Râfov, Gherghița, Drăgănești, iar distanța medie  dintre  acest centru și raionul de intervenție este de aproximativ 13 km.

Proiectul ,,Construire Centru pentru situații de urgență” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean  Prahova  și al Consiliului Local Balta Doamnei, în urma încheierii unui parteneriat cu  Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,, Șerban Cantacuzino” al  Județului Prahova și prevede dotarea centrului cu o autospecială  de  lucru cu apă și spumă, precum și cu o ambulanță  SMURD de tip B2, operată de paramedici.

De această investiție cu o valoare totală de 776.643 lei (TVA inclus), vor  beneficia atât locuitorii celor 7 localități prahovene aflate în zona de competență a centrului, cât și cei aflați în tranzit. A

Administraţia judeţeană are în vedere şi alte proiecte  similare, menite să  asigure o acoperire optimă în situații de urgență, la nivelul întregului județ.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.