Prahova: Dosar ajuns in instanta, la 7 ani de la comiterea faptei

0 1.557

Prahova: Dosar ajuns in instanta, la 7 ani de la comiterea faptei. Fostul contabil al Primăriei Lipănești și complicii săi sunt acuzați de delapidare.

George Ciprian D. a fost trimis în judecată pentru că, folosind o schemă relativ simplă, a luat din banii administrației locale, destinați pentru plata utilităților.

Cu ajutorul unor complici, el plătea sume mici (întotdeauna sub 10.000 lei) unor firme care nu prestau nici un fel de serviciu către Primăria Lipănești și care nici măcar nu emiteau facturi. El lua banii din contul de cheltuieli pentru funcționare al administrației locale.

Cu răbdare și puțin noroc, în total se pare că a delapidat suma de aproximativ 550.000 de lei.

Fapta a fost descoperită în urma unui control al Curții de Conturi din 2012, dar numai pentru că, probabil speriat, contabilul șef a dispărut la acel moment timp de 6 luni. Acest lucru a atras atenția și astfel s-a descoperit gaura din bugetul localității.

George Ciprian D. a fost arestat, ba chiar și-a pierdut și casa, pentru că o ridicase în comună fără autorizație. Primăria a dispus să fie demolată.

Din păcate, dosarul a ajuns în instanță, la Judecătoria Ploiești, abia la 7 ani de la comiterea faptei.

În total, sunt 7 inculpați, între care doi foști angajați ai Primăriei Lipănești (George Ciprian D. și Dana Maria P.), dar și cinci patroni de firme, cu sedii în Prahova și în județul Buzău. Câțiva dintre aceștia din urmă figurau cu domiciliile personale chiar în Lipănești.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.