Prahova: Concurs olimpic la religie FRAUDAT! Ocupanta locului I a fost trecuta, fara explicatii, pe locul VI

Stroilescu AlexandraPe 5 martie, la Școala „Grigore Moisil” din Ploiești a avut loc concursul județean la olimpiada de religie. Probabil am fi ignorat acest eveniment, dacă nu ne-ar fi atras atenția un fapt ciudat. La clasa a IX-a, ocupanta locului I, cu nota 10, care ar fi trebuit să meargă mai departe la faza națională, a fost depunctată fără o justificare solidă și trecută pe locul VI.

Stroilescu Ioana Alexandra (FOTO), din Băicoi, este elevă în clasa a IX-a, la Colegiul Național Nicolae Grigorescu din Câmpina. Anul trecut, ea a intrat la liceu cu a patra medie pe județ, respectiv 9.93.

Așa după cum vă închipuiți, părinții fetei sunt foarte mândri de ea și o sprijină în tot ce face.

Astfel se explică de ce au fost furioși când au aflat că Alexandra, care ocupase locul I la olimpiada județeană de religie, cu nota 10, a fost depunctată și trecută pe locul VI. În acest mod, eleva a pierdut calificarea la faza națională.

Iată ce ne-a scris tatăl fetei:

„Bună ziua! Mă numesc Silviu Stroilescu. Avem norocul să avem o fată (STROILESCU ALEXANDRA-IOANA) căreia îi place foarte mult școala (media la capacitate anul trecut- 9.93, a patra medie pe județ, prima medie pe localitate și prima intrată la CNNG Câmpina). Pe data de 5 martie, a avut loc olimpiada județeană de religie, în cadrul Școlii Gimnaziale Grigore Moisil Ploiești, olimpiadă la care, spre fericirea noastră și mai ales a fetei, a fost anunțată că s-a calificat la faza națională de la Timișoara cu nota 10 (INIȚIAL). Pe 9 martie, doamna profesoară de religie a fetei mele, de la Colegiul Național Nicolae Grigorescu Câmpina, a fost anunțată telefonic cum că, în urma contestației depusă de ocupanta locului doi, noi nefiind anunțați de acest lucru, fata noastră a pierdut locul 1, deci și calificarea pentru faza națională. Ironia face ca pe 9 martie să fie mult prea târziu pentru a putea și noi să facem contestație, iar la avizierul școlii nu este niciun rezultat afișat, nici pe site-ul scolii, abia astazi fiind publice rezultatele!!!”

După cum se poate vedea și din rezultatele de mai jos, afișate pe site-ul Școlii Grigore Moisil abia astăzi, 11 martie, după ce max-media.ro a contactat conducerea unității de învățământ, a fost făcută o schimbare a ocupantei locului I, fără nicio explicație logică și, mai ales, prin ÎNCĂLCAREA REGULAMENTULUI MINISTERULUI EDUCAȚIEI.

Practic, Stroilescu Alexandra Ioana a fost depunctată de la 10 la 9.00, deși nu ea a cerut recorectarea tezei. Mai mult, ea nu a mai fost chemată nici să depună contestație și nici să participe la o probă de baraj.

LISTA INIȚIALĂ

rezultate initiale olimpiada religie Prahova clasa a IX-a

LISTA FINALĂ 

rezultate finale olimpiada religie Prahova clasa a IX-a

Contatată telefonic, inspectoarea de religie Rodica Șendroiu, de la Inspectoratul Școlar Prahova, a spus pentru max-media.ro că pe site-ul Școlii Grigore Moisil au apărut rezultate greșite.

„Eleva de pe locul II, Teodora Mosor, a făcut contestație și, conform legii, membrii comisiei de corectare au fost obligați să verifice din nou lucrarea. În urma recorectării, fata a primit nota 10, la fel ca și Alexandra Ioana Stroilescu. În situația punctajului egal, pentru că nu putem trimite la faza națională decât un singur concurent, am solicitat constituirea unei echipe de reevaluare a lucrărilor, care a analizat cele două teze. Din echipa aceasta a făcut parte un profesor doctor și un preot profesor cu gradul I. În urma reevaluării, dra Mosor a luat nota zece în timp ce dra Stroilescu a primit mai puțin.”, a declarat inspector de religie, Rodica Șendroiu, pentru max-media.ro. 

Numai că regulamentul elaborat de Ministerul Educației spune cu totul altceva:  „În situaţia obţinerii de punctaje egale, în vederea stabilirii elevilor cu drept de participare la etapa națională, pentru fiecare județ/municipiul Bucureşti, se desfăşoară obligatoriu O PROBĂ DE BARAJ.” (vezi foto jos)

regulament olimpiada Ministerul Educatiei

Așadar, trebuiau făcute noi subiecte și ținută o probă de baraj între cele două eleve.

Lucru care nu s-a întâmplat.

Motiv pentru care părinții elevei Stroilescu Alexandra Ioana concluzionează: 

„Conform regulamentului, când ocupantul locului 2 depune contestație, i se reverifică lucrarea, iar dacă nota este aceeași cu nota celui de pe locul 1 se dispune proba de baraj. În cazul nostru, i s-a verificat lucrarea, i s-a dat nota 9.50 (așa apare pe site-ul Școlii Grigore Moisil, deși inspectoarea spune că a luat 10 – n.r.), DAR s-a reevaluat și lucrarea celei de pe locul 1, care avea nota 10…De ce???? A,trebuia NEAPĂRAT să ajungă la faza națională. Vi se pare un mod transparent și normal de lucru pentru o așa instituție? Nouă nu. Păcat că totul se petrece la religie, o materie care ar trebui să ne învețe cu totul și cu totul alte mentalități!”

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

17 Comentarii

 1. Andreea

  Este o rușine! Daca și la religie se fac mânării grosolane, ce pretenții mai avem! Succes Alexandra, oricum esti valoroasă, cu sau fără recunoașterea celor care ar fi trebuit să fie mândri de participarea ta la olimpiadă. Rușine profesoarei și inspectoarei de religie, dar și episcopului vicar de Prahova care permite astfel se încălcări grave ale regulamentelor!

 2. Bunicul

  Adica..dupa ce ca avem „oliumpiada la Religie”,,[puhah….SIC]..se practica si „manarirea” notelor?..Haha..Ca la Religie asai?..Ca tat spune parca ceva la Biblie despre asemenea fapte…Si nu de bine..hahahha

 3. Pingback: Victorie marunta, dar importanta. Autoritatile statului reactioneaza de frica presei si a DNA - Stiri Prahova, Max Media Ploiesti

 4. Melissa

  Abia acum s-a facut dreptate. A devenit o obisnuinta pentru doamnele din Campina, sa-si impuna elevii la Olimpiada prin insistente si presiuni . Si sa nu credeti ca o fac pentru copii, ci pentru dosarul personal. Imi pare rau ca Alexandra a suferit o dezamagire.Este un copil prins in jocul meschin al unor profesoare care alearga dupa hartii.

 5. Maria

  Daca inspectoratul scolar nu raspunde favorabil, se continua demersul spre minister. Daca in urma contestatiei elevei de pe locul 2 nota acesteia nu s-a modificat (se vede 9,50 in ambele liste), ce legatura mai avea eleva cu nota 10 ?

 6. Necunoscut

  De fapt, lucrurile nu s-au intamplat tocmai asa!!!PACAT ca sufera acesti copii! Reevaluarea lucrarilor s-a efectuat la sesizarea comisiei , care stia ca altfel stateau lucrurile. Dupa toate cele 3 evaluari efectuate de comisii diferite lucrarea cu cel mai mare punctaj a fost a Teodorei Mosor!Dar numai doamna de religie din Campina , impreuna cu doamna inspectoare de religie pe Prahova pot explica.

 7. Viorica

  Sa le povestească doamna profesoara de la Câmpina parinților Alexandrei adevarul si sa plece la naționala cine a avut lucrarea cea mai buna. In articol sunt multe informații eronate. V-ați bătut joc de doi copii. RUȘINE !

 8. Necunoscut

  Evaluare in sensul de recorectare….daca intelegeti!Alexandra poate nu are nicio vina, dar Dumnezeu care stie toate, va descoperi lucrurile, mai devreme sau mai tarziu !

 9. Corina Ionescu

  Va invit sa vedeti si „minunile” de la clasa a VII-a de la olimpiada de religie. Elevi carora li se spune ca au lucrari remarcabile, dar apoi sunt declarati absenti pe site-ul ISJ PH… Apoi li se spune ca, de fapt… nu au scris caligrafic, ba chiar au mancat litere si alte fantasme.
  Regret ca se intampla astfel de lucruri in scolile din Romania.
  Il felicit pe elevul Petru Popa de la cls a VII-a D, de la Scoala Gimnaziala „Grigore Moisil”! Pentru mine esti un campion, draga Petru! Si pentru noi toti, cei de la D.
  Cu respect,
  prof. inv. pr. Corina Ionescu

 10. Duhovnicul Ioan

  Suspecte doar pentru cei care nu sunt pedagogi.
  Din cate se cunoaste elevele vor intra la o proba de baraj.Pentru a fi convinsi chiar ei organizatorii ca este nevoie de baraj au mai facut o recorectare cu o comisie foate exigenta formata dintr-un preot profesor doctor si inca un profesor dublu licentiat..Ceia ce s-a publicat nu era rezultatul final. si pentru noi arata transparenta pasilor urmati.Oricum impacientarea parintilor e scuzabila finca nu sut pedagogi dar demonstreaza o preocupare deosebita pentru obiectul religie.Organizatorii probabil au vrut sa evite barajul pe considerentul de a nu stresa elevele cu inca o runda de subiecte dar constatare a fost ca examenul de baraj e inevitabil deoarece lucrarile sunt apreciate ca fiind stranse langa egal.
  IMPORTANT! Observam preocupare si interes din partea tuturor pentru obiectul religie parinti, elevi si profesori.Indiferent de zona unde predau profesori dovedesc acelas interes si capacitate de transmitere a cunostintelor religioase,Elevii demonstreaza interes pentru obiectul Religie. Parintii sustin si incurajeaza copii sa exceleze la materia care -i invata rostul vietii pe pamant si modul de convietuire crestineasca.Cat timp nu s-a incheiat procedura nu vad frauda ci BATALIE si mai vad MARE INTERES PENTRU RELIGIE si nu -mi ramane decat sa felicit atat elevii cat si parintii dar si profesorii

 11. Duhovnicul Ioan

  Doamna Corina, ce stiti dumneavoastra este una iar cand vorbim de religie este cu totul alceva.De ce faceti comentarii in necunostinta de cauza. Ati fost vreodata in cariera dumneavoastra, evaluator la vreo OLIMPIADA sa cunosteti ce inseamna acela un barem? Dupa cum va exprimat…, CATEGORIC NU.

 12. Popescu Aura

  Duhovnicul Ioan a surprins obiectiv întreaga situație. Ne mândrim cu așa oameni de suflet, care știu să mângâie ,dar și să mustre. Ar trebui să îi dați citire și ascultare și vă aparati ortodoxia neamului. Post ușor și fără ispite să avem!

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *