PND critica declaratiile lui Traian Basescu, prin care acesta aduce acuzatii adjunctului SRI, Florian Coldea si sefei DNA, Laura Codruta Kovesi

1 8

PNDCOMUNICAT

„ADEVĂRUL POATE ÎNSEMNA PRĂBUȘIREA ÎNCREDERII ÎN JUSTIȚIA ROMÂNĂ!

PARTIDUL NAȚIONAL DEMOCRAT a luat act de acuzațiile nominale, de o gravitate excepțională, aduse de fostul Președinte Traian Băsescu oamenilor pe care, mai ieri, îi promova în functii, în speță șefa DNA, Laura Codruța Kovesi și directorul adjunct al SRI, Florian Coldea.

Ne exprimăm indignarea și îngrijorarea cu privire la gravitatea si implicațiile acestor acuzații de înscenare a unor dosare penale pentru anumiți demnitari, șefi de instituții ale statului român sau oricine altcineva, trecând peste faptul că fostul Președinte face referire numai la oamenii apropiati dumnealui, dar luând în calcul faptul că face aceste afirmații nu din postura unui cetățean de rând, ci din postura unui fost șef de stat.

In aceste condiții și având publice aceste acuzații nominale, considerăm că se impune sesizarea din oficiu, de urgență, a Parchetului General cât și a CSM cu privire la aceste afirmații. Totodata PND solicita înființarea unei comisii de anchetă în cadrul Parlamentului care să analizeze veridicitatea acestor afirmații și, în cazul în care acestea se dovedesc reale, să dea sansa tuturor celor care au fost nedreptățiți să își poată proba nevinovăția, iar cei care au înscenat astfel de acuzații să răspundă în fața legii.

PND trage un semnal de alarmă și consideră că aceste afirmații, adevărate sau false, nu trebuie trecute cu vederea nici de către media, nici de către liderii partidelor și, mai ales, de către instituțiile în măsură să lămurească lucrurile.

De asemenea, PND cere, în numele tuturor cetățenilor români, punctul de vedere al instituțiilor abilitate să verifice veridicitatea acestor informații exprimate în spațiul public, care pun sub semnul întrebării existența statului de drept în România și pot genera PRĂBUȘIREA ÎNCREDERII oamenilor în justiția română, în care statul, adică cetațeanul, a investit enorm în ultimii ani.”

            Departamentul de comunicare PND

1 Comentariu
  1. saul says

    pentru IMPOSTORU” de serviciu nu mai este nevoie de sesizarea din oficiu, ati facuto chiar voi prin acest articol ! Nu va lasati intimidati de basescu &co, daca a inceput sa faca astfel de declaratii inseamna ca a inceput sa ii fie frica, sa se teama …

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.