Ploiesti: Perchezitii la persoane care incercau, in mod fraudulos, sa obtina 300 de credite bancare ! (VIDEO)

perchezitii DIICOT afaceristi chineziPoliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate din Ploieşti și Oradea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 13 percheziții la locuințele unor persoane bănuite de fraude informatice pentru obținerea de credite on-line.

La data de 16 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, cu sprijinul B.C.C.O. Oradea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 9 percheziții domiciliare în județul Prahova și 4 percheziții în județul Bihor, la persoane bănuite de fraude informatice.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2015-2017, 7 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat, pe parcurs, și alte persoane.

Activitatea grupului consta în obținerea, în mod ilicit, de credite on-line de la instituții financiare nebancare din România.

Persoanele bănuite ar fi utilizat, inițial, propriile date de identificare sau date de identificare aparținând altor persoane, precum și adeverințe de salariat și extrase de cont falsificate, prin intermediul unor aplicații informatice.

Ulterior, ar fi introdus în aplicațiile informatice ale instituțiilor financiare nebancare documente false, modalitate în care au aplicat pentru aproximativ 300 de solicitări de creditare.

În urma perchezițiilor fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe documente, înscrisuri, telefoane mobile și sisteme informatice care ar fi fost utilizate în activitatea infracțională.

De asemena, au fost puse în executare 19 mandate de aducere pe numele membrilor grupului, precum și pe numele celor care i-ar fi sprijinit, prin punerea la dispoziție, în mod repetat, de documente de identitate și conturi bancare.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică și fals informatic. La percheziții au participat şi jandarmi.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *