Ploiesti: Dosar penal dupa ce o pasarela apartinand Veolia s-a prabusit peste calea ferata

2 19

pasarela cazutaPolițiștii TF Prahova au întocmit dosar penal pentru distrugere sau semnalizare falsă, după ce o pasarelă de inspecție a companiei Veolia s-a prăbușit peste calea ferată, lângă stația CFR Ploiești Vest. Șase trenuri au fost blocate imediat, pentru a se evita accidentele.

Conform șefului Poliției TF, Mădălin Stroe, dosarul penal a fost întocmit pe articolul 332 din Codul Penal.

Art. 332 Distrugerea sau semnalizarea falsă

(1) Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a liniei de cale ferată, a materialului rulant, a instalaţiilor de cale ferată ori a celor de comunicaţii feroviare, precum şi a oricăror altor bunuri sau dotări aferente infrastructurii feroviare ori aşezarea de obstacole pe linia ferată, dacă prin aceasta se pune în pericol siguranţa mijloacelor de transport, manevră sau intervenţie pe calea ferată, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează săvârşirea de acte de semnalizare falsă sau săvârşirea oricăror acte care pot induce în eroare personalul care asigură circulaţia mijloacelor de transport, manevră sau intervenţie pe calea ferată în timpul executării serviciului, dacă prin aceste fapte se creează un pericol de accident de cale ferată.

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au avut ca urmare un accident de cale ferată, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(4) Când faptele prevăzute în alin. (1)-(3) sunt săvârşite din culpă, limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate.

Reprezentanţii CFR au confirmat printr-un comunicat de presă că traficul feroviar prin staţia Ploieşti Vest este oprit la această oră din cauza prăbuşirii pasarelei prin care trecea o conductă de apă a oraşului.

În comunicat se mai arată: „Menţionăm faptul că în urma prăbuşirii pasarelei peste cele 5 linii din staţia CF Ploieşti Vest au fost rupte şi firele de contact, care asigurau alimentarea cu energie electrică a locomotivelor. La această oră 6 trenuri de călători sunt oprite temporar: – 16032 (Braşov-Bucureşti) – staţionează în Ploieşti Vest – 15124 (Slănic – Ploieşti Vest) – staţionează în Ploieşti Vest – 1644 – (Baia Mare-Bucureşti Nord) staţionează în Buda – 15531 (Bucureşti – Braşov)- staţionează la intrare în Ploieşti Vest – 1631 (Braşov-Bucureşti) – staţionează la intrare în Ploieşti Vest – 3001 (Bucureşti – Braşov) – staţionează în Brazi Reprezentanţii CFR SA şi cei ai operatorilor de transport feroviar de călători analizează în acest moment soluţiile optime de continuare a traficului feroviar pe raza staţiei Ploieşti Vest“.

Administratorul pasarelei și al conductei de termoficare – compania Veolia – a precizat, într-un comunicat de presă, că distribuția de agent termic în Ploiești nu a fost afectată în urma accidentului din Gara de Vest.

Astăzi 21.02.2018, în cursul dimineții o pasarelă de inspecție a Magistralei 2 Sud, parte componentă a rețelei de distribuție primare cu agent termic pentru Municipiul Ploiești, s-a desprins căzând pe liniille de cale ferată opturând astfel circulația feroviară în zona gării Ploiești Vest. Din motive de siguranță distribuția de agent termic a fost rerutată. Astfel, distribuția de agent termic pentru Municipiul Ploiești nu este afectată în prezent. În regim de urgență echipele de intervenție ale operatorului de energie termică, împreună cu echipele de intervenție ale autorităților și ale CFR s-au deplasat la fața locului cu scopul eliberării căilor de acces feroviar”, susține Veolia.

2 Comentarii
  1. Daniel Iancu says

    De dragul adevarului , poate si datorita faptului ca am citit cu atentie aricolul : trenul 1644 circula pe distanta Beclean pe Somes – Bucuresti Nord ; de asemenea , de dragul limbii romane , circulatia a fost eventual …OBTURATA … nu … OPTURATA ( in articol – opturând) … cum apare in articol … Greselile legate de limbaa romane sunt mai greu de trecut cu vedereea , mai ales in cazul unei publicatii , chiar si online …

  2. Ziarul de Ploiești says

    Cuvantul este parte din COMUNICATUL VEOLIA. Vorbiti cu ei…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.