Ploiesti: Bataie de joc pentru o eleva care a luat BAC-ul cu media 9,86

3 10.353

Ploiesti: Bataie de joc pentru o eleva care a luat BAC-ul cu media 9,86. Tânără are probleme pentru că a pierdut un manual de clasa a XII-a.

Alice Mihaela Brînză a trecut cu brio de bacalaureatul din acest an. Eleva eminentă de la Colegiul Național I.L. Caragiale, din Ploiești, a obținut media 9,86 la acest examen, clasându-se pe locul 5 pe liceu și pe locul 21 la nivelul județului Prahova.

Din păcate, conducerea unității de învățământ se cramponează de un manual de clasa a XII-a, pierdut de elevă, și refuză să îi înmâneze acesteia diploma și foaia matricolă. Iar luni încep înscrierile la facultăți…

  • De ce la a pornit o poveste absurdă

Alice a povestit pentru Ziarul de Ploiești cum au început necazurile ei.

“La sfârșitul clasei a XI-a ne-au dat manualele pentru ultimul an de liceu. Am încercat să le iau pe toate acasă, dar nu au încăput în rucsac. Așa că am lăsat trei manuale închise într-un dulap de pe holul Colegiului Național I.L. Caragiale. După vacanța de vară de anul trecut, când am început clasa a XII-a, am descoperit că manualele respective nu mai erau în dulap. I-am povestit dirigintelui ce s-a întâmplat și părea că totul e ok.”, a declarat eleva.

Alice Brînză a tot sperat că problema se va rezolva, dar la finalul clasei a XII-a, după exemaneul de bacalaureat, a avut parte de un șoc.

Conducerea unității de învățământ a refuzat să-i elibereze diploma și foaia matricolă, până nu aduce manualul pierdut în original, adică de la editura care l-a tipărit.

“Deși nu era vina mea, m-am străduit să fac rost de manualele dispărute și să le înlocuiesc. Am găsit 2 din cele 3 manuale și le-am cumpărat. Ultimul, cel de informatică, nu este însă de găsit. M-am străduit, dar nu am putut da de un exemplar precum cel primit de la liceu. M-am oferit să dau bani în locul lui, eventual de 3 – 5 ori mai mult decât face. Mi s-a spus că nu se poate și că e musai să înapoiez manualul de informatică sau nu voi primi diploma de bacalaureat. M-am speriat, pentru că de luni ar trebui să-mi depun dosarul la facultate”, a povestit Alice.

Vineri, 12 iulie, tânăra și tatăl ei s-au deplasat la sediul Colegiului Național I.L. Caragiale, unde au făcut un ultim demers, în fața directorului, pentru a obține ceea ce doresc.

Și au primit răspunsul că pot aduce manualul xeroxat, așa cum li se spusese și joi seară.

Din păcate, manualul nu e de găsit, nici măcar la Biblioteca Județeană Nicolae Iorga, ca să poată fi copiat.

UPDATE: Se pare că un xerox din apropierea liceului le-a spus că îl are în baza de date și că le-ar putea face o copie. Costă 18 lei, cât o diplomă de liceu…

Ziarul de Ploiești

3 Comentarii
  1. marius catalin says

    ideea este ca ar fi trebuit din start sa existe cel putin doua cai de rezolvare,mediere a problemelor de acest gen..pana ieri dirigintele i a tranfmis ca l poste plati,si abia ieri dna directoare i a transmis ca trebuie originalul..și abia aseară,mi a fost transmisă ca posibilă solutie,xeroxarea..aseara,adică după ce copilul a trecut de la extaz la agonie..extaz pt nota si agonie pt ca luase nota degeaba,fără manual,neputându se nscrie la facultate..

  2. Valentin Cristescu says

    Dna ministru , cu “m” mic , ca sunteti mica rau de tot , daca dadea spaga se rezolva ? multe spagi trebuiesc date in ministerul Dvs , pentru a se rezolva toate problemele , o sa auzim si noi la televizor de o demitere la acest liceu? sau o sa mearga BY DEFAULT ?

  3. Mircea Merca says

    Foarte important acel manual de informatica, parca ar fi scris de Donald Knuth !!!!!!!!!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cheap nfl jerseys from china , nfl jerseys cheap , Wholesale Nike NFL Jerseys , cheap nfl jerseys free shipping , Discount nfl jerseys , Buy cheap mlb jerseys china , Cheap NFL Jerseys from china , wholesale nhl jerseys , wholesale nhl jerseys , cheap jerseys , cheap jerseys from china , cheap stitched nfl jerseys , wholesale nfl jerseys , cheap Hockey Jersey , cheap nhl hockey jerseys , cheap nike nfl jerseys china , nhl jerseys wholesale , cheap jerseys , wholesale nhl jerseys , cheap nhl jerseys china , discount authentic nfl jerseys , nike nfl jerseys china , wholesale cheap nfl jerseys , cheap nhl jerseys from china , nfl jerseys cheap , wholesale nfl jerseys , cheap Baseball Jerseys , cheap nfl jerseys , cheap mlb replica jerseys , discount nfl jerseys china , cheap hockey jerseys , cheap jerseys , cheap nfl jerseys , nhl hockey jerseys , wholesale mlb jerseys ,