Plangere penala impotriva ministrului Justitiei

0 84

Plangere penala impotriva ministrului Justitiei, de la Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. Un comunicat semnat de Sorin Drumitrașcu, președintele acestei organizații, dezvăluie și motivul. 

„Desi a avut peste 3 luni la dispozitie pentru a clarifica modul in care trebuie platite orele suplimentare pentru angajatii din penitenciare, azi 10 iulie – zi de salariu, angajatii din penitenciare nu-si primesc banii pentru orele suplimentare pentru ca ministrul justitiei intarzie semnarea unui ordin.

In urma protestelor organizatiilor sindicale, in Parlament s-a aprobat prin Legea nr. 79/2018 ca orele suplimentare care nu pot fi recuperate in termen de 60 de zile sa fie platite angajatilor din penitenciare si politie incepand cu data de 1 aprilie. In consecinta la salariul din iulie ar fi trebuit platite orele nerecuperate in aprilie. Ceea ce nu este posibil din vina ministrului Justitiei.

In plus, angajatii din penitenciare mai au de recuperat peste un milion de ore suplimentare din perioada 2016 – 2018 pentru care trebuie gasita o solutie legislativa si bugetara. Guvernul trebuie sa plateasca aceasta datorie de peste 10,5 milioane de Euro angajatilor din penitenciare.

In consecinta il avertizam public ca  nerespectarea legii in ceea ce priveste plata orelor suplimentare efectuate si nerecuperate in termen de 60 de zile ne va pune in neplacuta situatie de a depune o noua plangere pentru abuz in serviciu sau, dupa caz neglijenta in serviciu, impotriva domniei sale. Inca mai sunt pedepsite.”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.