Pericol de explozie pe DN1, langa Ploiesti, din cauza unui camion care prezenta scurgeri de nitrati (VIDEO)

0 8

scurgeri nitratiTimp de cinci ore, circulaţia rutieră a fost oprită pe DN1, pe tronsonul kilometric 61+800 – 60+100, din cauza unui incident în care a fost implicat un transport special, însoțit de jandarmi. Este vorba de o scurgere a unei substanțe cu potențial exploziv, pe carosabil. 

Incidentul s-a petrecut luni după-amiază, pe Centura de Vest a municipiului Ploiești. 

Camionul care aparținea SC Maxam Romania SRL plecase din Braşov și mergea spre Vama Giurgiu (către Bulgaria), fiind încărcat cu 15 tone de nitrat de mono-metilamină, o  substanţă folosită inclusiv în industria de armanent.

Din cele 64 de butoaie, aflate în TIR, 8 au ieșit din suporturi în apropiere de Ploieşti, iar lichidul a început să curgă din ele pe șosea.scurgeri nitrati DN1

Pentru că exista pericol de explozie, s-a dat alarma și s-a cerut intervenția pompierilor.

“Pompierii militari acţionează pentru asigurarea zonei ca urmare a unor scurgeri de nitrat de monometilamina dintr-un camion care transporta 15 tone depozitate în recipiente de plastic a 200 l. Substanta este coroziv explozivă, periculoasă doar în contact cu sursa de aprindere. Pompierii intervin pentru asigurarea unui perimetru de siguranţă pentru vecinătăţi. Totodată urmează să ajungă la locul intervenţiei o autospeciala din cadrul ISU Bucureşti- Ilfov pentru măsurarea concentraţtiilor explozive. Ulterior urmează ca o societate de profil să asigure descărcarea şi verificarea tuturor recipienţilor în vederea identificării celor afectate. Transportul este unul special, paza şi protectia acestuia fiind asigurată cu efective de jandarmi”, a anunțat ISU Prahova.

Traficul a fost oprit pe ambele sensuri de mers, pentru a se curăța carosabilul.IMG-20171002-WA0030

Rămâne să se afle a cui este vina că cele opt butoaie s-au desprins din suporturi și s-au vărsat, putând cauza o tragedie. Mai ales că era vorba de un transport special, care avea nevoie de asigurări suplimentare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.