Perchezitii ale procurorilor DNA Ploiesti la o institutie publica si la domiciliul unei persoane (UPDATE)

UPDATE: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 31.05.2016, a inculpatului BOCEAN EMANOIL, la data faptei consilier al Primarului Sectorului 1 București, pe sectorul de ordine publică, coordonator al Poliției Locale a Sectorului 1 București, (instituție subordonată primăriei), pentru săvârșirea, infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.

perchezitii dna ploiestiProcurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Ploiești, efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2009 – 2014.

În cursul zilei de 31 mai 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și în județul Constanța, reprezentând sediul unei instituții publice, sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Surse judiciare susțin că perchezițiile DNA Ploiești au loc la sediul Poliției Locale Sector 1 București și la domiciliul lui Emanoil Bocean.

Emanoil Bocean e consilierul personal al primarului actual din Sectorul 1 și are atribuții de coordonare la poliția locală.

Aceleași surse spun că este vorba despre infracțiunea de luare de mită.

Bocean era apropiat de omul de afaceri Vlad Moisescu și de Ioana Costescu, ambii implicati în dosarul primarului Andrei Chiliman. Același personaj, conform unor surse, deține clădirea în care funcționeaza Poliția Locală Sector 1, motiv pentru care ar fi primit în ultimii 5 ani peste 13 milioane de euro de la primărie pentru chirie.

Alte percheziții se efectuează la domiciliul lui Răzvan Iordan, fost director Inspecție la Primăria Sector 1, care locuiește în Constanța. Acolo se efectuează percheziții și la sediul unei firme.

Nu e prima oară când DNA îl vizează pe Iordan. Acesta a mai fost trimis în judecată, conform unor surse judiciare, din cauza unor șpăgi primite ca să emită autorizații de construcție.

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *