Pentru binele cetatenilor: Indemnizatiile membrilor CA din RASP au fost majorate

rasp ploiestiConsiliul Local Ploiești a decis, înainte de Crăciun, că indemnizațiile primite de membrii Consiliului de Administrație de la Regia Autonomă de Servicii Publice trebuie majorate, de la nivelul de 1000 de lei net. Așa că majoritatea PSD + ALDE a votat în consecință, în timp ce liberalii s-au opus fără succes, neavând majoritatea. Problema este că această hotărâre încalcă o decizie a comisiei de specialitate. 

Noul cuantum al indemnizațiilor de ședință a fost stabilit la 25% din salariul directorului RASP, care înseamnă puțin peste 2400 de lei net (ceea ce presupune, automat, că Raul Petrescu are un salariu lunar de circa 9.600 lei net). 

Comisia de Buget – Finanțe din CL Ploiești a dat un aviz favorabil pentru majorarea indemnizației unui membru al CA, dar numai până la limita sumei de 1.500 de lei net. 

La vot, consilierii locali au sărit peste acest aviz, și au majorat la 25% din salariul directorului, motiv pentru care hotărârea este ilegală și trebuie modificată la prima ședință din 2018. 

În Consiliul de Administrație al RASP Ploiești sunt: Ioan Gheorghe – președinte, Gheorghe Ristulescu, Maria Manuela Scarlat, Nicolae Ioan Ittu, Ionuț Ciprian Crețu, Mihaela Iamandi și Maria Gogu.

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *