Paulesti: Puturile de apa au fost denisipate, ca sursa alternativa

0 257

Paulesti: Puturile de apa au fost denisipate, ca sursa alternativa pentru rețeaua principală, operată de societatea Pama SRL.

Cea mai căutată localitate din Prahova are probleme din cauza faptului că, în ultimii ani, prin creșterea numărului de case a crescut și consumul de apă.

Pentru a asigura un debit constant, inclusiv în caz de secetă, pe raza comunei au fost amenajate mai multe rezervoare, care pot oferi ceea ce nu rezolvă rețeaua operată de SC Pama SRL și care are ca sursă S.C. Exploatare Sistem Zonal (ESZ) Prahova S.A.

Primarul Tudor Sandu a considerat, însă, că acest sistem de siguranță nu este suficient. Motiv pentru care a ordonat operatorului de apă să folosească mai des sursele proprii ale localității, respectiv cele 6 puțuri.

„Sunt mai multe motive pentru care cer acest lucru. Odată pentru a avea un debit normal pe toată perioada zilei. Al doilea motiv este că apa din puțuri este mult mai ieftină și ar putea micșora facturile abonaților. Practic plătim doar 50 de bani/ metrul cub statului, pentru că este o resursă naturală, plus prețul pentru curentul necesar ca să scoatem apa la suprafață.”, a declarat primarul Sandu Tudor pentru Ziarul de Ploiești.

Edilul comunei a cerut denisiparea a două puțuri, unul fiind cel de lângă zona industrială de la intrare în Păulești (foto).

Acesta este pe un teren care a aparținut fostei fabrici Intex și pe care administrația locală l-a cumpărat de la SC PetroConsult.

Ambele mai au nevoie doar de alimentare cu energie electrică, dar conexiunea este simplă de făcut, deoarece rețeaua este în apropiere.

Comuna continuă să aibă unul dintre cele mai mici tarife pe metrul cub de apă potabil din Prahova.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.