Parinti criminali. Doi romani, condamnati la detentie pe viata in Canada, pentru ca si-au infometat fiul pana la moarte

alex-radita-and-parentsSoții Emil și Rodica Rădița au fost condamnați la închisoare pe viață pentru uciderea cu premeditare a fiului adolescent, care a murit la vârsta de 15 ani, anunță CBC Canada.

Un judecător din Calgary a decis vineri, 24 februarie, că cei doi soți sunt vinovați de crimă de gradul 1.

Alex Rădița a murit pe 7 mai 2013, din cauza unui diabet netratat. La moartea sa, survenită la vârsta de 15 ani, copilul cântărea doar 17 kg, semn că fusese înfometat.

Acțiunile voastre sunt dincolo de orice înțelegere. Ați persistat într-o încredere arogantă, până când el a murit, a spus judecătorul Karen Horner.

Magistratul i-a acuzat pe cei doi părinții că știau de boala copilului lor și aveau metode să o trateze, dar au refuzat să facă acest lucru, ținându-l pe Alex în izolare.

Emil și Rodica Rădița nu au vrut să declare nimic după pronunțarea sentinței.

Familia locuia în Surrey, Birtish Columbia, iar baiatul fusese diagnosticat cu diabet de tip 1 la vârsta de doi ani.

Părinții au refuzat să creadă că fiul lor suferă de această afecțiune și nu i-au oferit nici atenția, nici regimul alimentar necesare.

Familia avea șapte copii, iar Alex fusese internat de mai multe ori în spital.

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *