Parcul Industrial Brazi e pe cale sa acopere datoria pentru care este executat silit, datorita lichidatorului judiciar

Brazi_Industrial_ParcSurse din cadrul SC Brazi Industrial Parc SA au declarat, în exclusivitate pentru max-media.ro, că societatea este pe cale să scape de datoria față de fostul chiriaș, firma Dalex Montplast, pentru care este executată silit, în urma pierderii unui proces civil. 

Lichidatorul judiciar, care asigură procedura de insolvență a parcului aflat în subordinea Consiliului Județean Prahova, a reușit să găsească un cumpărător pentru un teren în suprafață de 14.000 mp, care va fi vândut cu aproximativ 1,5 milioane de lei, respectiv 107 lei/ mp (peste 23 euro/mp).

Sursele menționate au precizat că, dacă acest lucru se va întâmpla, vor mai rămâne de achitat doar 300.000 de lei din suma de aproape un milion de euro, pierdută în urma procesului cu fostul chiriaș, firma Montplast.

Din păcate, ca să iasă din insolvență, SC Brazi Industrial Parc SA trebuie să facă mai multe eforturi, deoarece există chiriași care nu și-au plătit facturile.

Astfel, unul dintre cei mai mari datornici la societatea cu capital de stat este compania SC Ecoburn SRL, înființată de actualul senator PSD, Radu Oprea, și de Mihai Ștefănescu.

Sursele citate de max-media.ro au precizat că această firmă – care operează un incinerator de deșeuri periculoase – are de achitat 900.000 de lei, din care 600.000 de lei reprezintă penalități de întârziere la plata facturilor.

CITEȘTE ȘI: Anchetă a DNA vizand un prejudiciu de aproape un milion de euro la Parcul Industrial Brazi

Firma liderului UNPR Prahova are de recuperat 1 milion de euro de la Parcul Industrial Brazi

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *