Parada calare a junilor, eveniment gazduit de orasul Brasov

0 215

Parada calare a junilor, eveniment gazduit de orasul Brasov, care începe duminică la ora 11:00, în zona istorică a municipiului.

Parada călare a Junilor din Duminica Tomii va începe la ora 11,00 şi se va desfăşura pe un traseu în zona istorică a oraşului (Piaţa Unirii – strada Constantin Brâncoveanu – strada George Bariţiu – Piaţa Sfatului – strada Mureşenilor – strada Eroilor – strada Republicii – Piaţa Sfatului – strada Apolonia Hircher – strada Poarta Schei- Prundului – Pe Tocile- Podul Creţului), sosirea la Pietrele lui Solomon fiind estimată între orele 13:00 – 13:30, unde cele şapte cete de tineri îşi vor primi rudele şi invitaţii, şi vor îndeplini ritualul cântării Troparului Învierii şi al Horei Junilor, după care vor cinsti un pahar de vin.

Potrivit biroului de presă al Primăriei Braşov, anul acesta, cei care vor participa la serbarea câmpenească vor avea la dispoziţie o zonă amenajată unde vor putea să-şi procure produsele unor unităţi de alimentaţie publică şi restaurante celebre din oraş.

Coborârea Junilor de la Pietrele lui Solomon va avea loc începând cu ora 18:00 (pe traseul Podul Creţului – Pe Tocile – Piaţa Unirii – Prundului).

Ca urmare a desfăşurării acestui eveniment, au fost introduse pentru cursul acestei zile o serie de restricţii de circulaţie în centrul oraşului şi cartierul Schei, începând cu ora 7:30.

De asemenea, parcarea situată în dreptul Parcului Titulescu a fost închisă începând de sâmbătă seara pe o porţiune (până la trecerea de pietoni de la clădirea Modarom).

Primăria Braşov a făcut apel la toţi conducătorii auto, inclusiv riveranii, să evite aceste zone, în intervalul orar 9:45 – 11:00, pentru a se evita blocajele de circulaţie

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.