O fabrica din Targoviste s-ar putea inchide. Vezi ce spune conducerea

0 508

O fabrica din Targoviste s-ar putea inchide. Vezi ce spune conducerea societății, care are ca acționar un celebru fond de investiții.

Electroaparataj Târgovişte (ELJ), producător de aparate electrice controlat de fondul de investiţii Broadhurst, dă vina pe Sindicatul Valahia pentru “iminenta apariţiei stării de insolvenţă a societăţii”.

Investitorul strategic spune că va convoca adunarea generală a acţionarilor, pentru ca aceştia să voteze dizolvarea voluntară a societăţii, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

COMUNICAT

“Societatea Electroaparataj S.A., inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J15/80/2011, C.U.I. RO51, informeaza pe toti actionarii societatii si investitorii interesati, ca desi a crescut salariile cu 18% in 2018 si cu 7,26% in 2019 si respectiv ca in aceeasi perioada, bunurile si serviciile furnizate de terti au devenit mai scumpe cu 22,3%, toate platile privind obligatiile salariale au fost facute la zi si nu exista restante la plata taxelor, contributiior sociale, a furnizorilor, etc. Cum insa Electroaparataj S.A. vinde 90% din productie la export, nu poate sa transfere decat o mica parte din aceste cresteri clientilor sai si de aceea nu poate sa sustina alte cresteri salariale in continuare, asa cum solicita Sindicatul Valahia. In ceea ce priveste relatia management – angajati, aceasta a fost una foarte buna si nu au existat tensiuni niciodata. De cateva luni insa, Sindicatul Valahia, care nu provine din societate si nu cunoaste problemele specifice, a convins personalul muncitor sa intre in greva, urmand ca pe perioadagrevei, sa asigure plata zilelor de greva. Practic, a oferit personalului muncitor sansa sa stea acasa, platit din fondul de greva si sa ceara mariri salariale – o oferta greu de refuzat! Intrucat nu exista o disputa intre management si angajati iar piata muncii este una foarte concurentiala -actiunea Sindicatului Valahia este una ostila economiei, facuta cu rea intentie si distrugatoare pentru Electroaparataj. In aceasta conjunctura, societatea si-a anuntat clientii despre situatia existentasi a programat o reducere treptata a livrarilor, pana la stoparea definitiva a acestora. De asemenea, societatea va convoca adunarea generala a actionarilor, pentru ca acestia sa voteze privind dizolvarea voluntara a societatii.Avand in vedere toate aceste aspecte, consideram ca iminenta aparitiei starii de insolventa a societatii (si implicit a falimentului acesteia)se datoreaza exclusiv activitatii Sindicatului Valahia, care asa cum am precizat anterior, nu provine din societatesinu cunoaste problemele specificecu care se confrunta societatea, nu este legat de personalul societatiisi nu are interesul sa sustina activitatea de productie a societatiisi locurile de muncacreate de aceasta, interesul dansilor fiind doaracela de a-si creste numarul de membrisi pe cale de consecinta, fondurile constituite din cotizatia ce va fi platita de catre noii membri.

Presedintele Consiliului de AdministratieBroadhurst Industrial Management S.R.L.prin reprezentant permanent Adrian Ioan Rus”

Ziarul de Ploiești

Foto: electroaparataj.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.