O companie cu traditie de un secol, din Ploiesti, este pe care sa iasa din insolventa. Vezi detalii

uztelUztel SA Ploieşti, cel mai mare producător român de echipamente şi utilaje din domeniul petrolier, a intrat în insolvenţă în septembrie 2010. În acel an, compania avea 606 angajaţi, datorii de 75,7 milioane de lei şi pierderi de 17,6 milione de lei.

Anul trecut, compania avea 517 angajaţi, datorii de 31,2 milioane de lei şi pierderi de 2 milione de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Societatea are peste 100 de ani de activitate în industria de petrol şi gaze. Istoric vorbind, Uztel este moştenitoarea primei rafinării din lume, construită în anul 1856 în apropiere de Ploieşti. Mai târziu, în 1950 – Ateliere mecanice ale Societăţii Româno Americane au devenit compania Uztel, în subordinea Ministerului Român al Petrolului.

Creşterea producţiei şi a exporturilor şi recuperarea unor creanţe istorice de peste 2 milioane de dolari, sub conducerea administatorului judiciar, au determinat un reviriment al societăţii pe parcursul anului 2011, potrivit administratorului judiciar.

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *