Noi locuri de munca: Se construieste o fabrica de vata minerala in Ploiesti West Park

vata-bazaltica-rockwool Grupul danez Rockwool a anunţat că va investi circa 50 milioane euro în construcţia primei sale fabrici de vată minerală bazaltică din România, unde vor lucra 150 de muncitori. Unitatea se va ridica în parcul industrial Ploiești West Park, pe raza comunei Ariceștii Rahtivani.

Noua unitate de producţie va fi amplasată pe un teren de circa 30 de hectare şi va fi prima fabrică de vată minerală bazaltică a grupului Rockwool în România.

Vata bazaltică pare a fi noua tendință în domeniu. Spre deosebire de vata de sticlă, cea bazaltică are o densitate și implicit rezistență la compresiune mai mare și rezistă mai bine la temperaturi înalte.

Cea mai mare parte a materiei prime şi a serviciilor de logistică va proveni din România, potrivit companiei. Producătorul spune că pe lângă locurile de muncă create de fabrică, investiţia va stimula indirect apariţia altor 300 de posturi noi de muncă, pentru servicii şi logistică.

Procesul pentru emiterea permiselor şi autorizaţiilor necesare a fost iniţiat, astfel că producţia de vată minerală bazaltică este estimată să înceapă în anul 2019.

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *