Nebunia cu „Balena albastra” ia amploare: Baiat de 11 ani, din Dambovita, gasit spanzurat

spanzurat-in-casaUn băiat din judeţul Dâmboviţa a fost găsit spânzurat, luni după-amiază, în podul casei. Cea care l-a descoperit a fost sora sa. Pentru că nu a lăsat în urmă un bilet prin care să-și motiveze gestul, au apărut speculații că juca ”Balena albastră”.

Nefericitul eveniment a avut loc în comuna Nucet, satul Cazaci. 

Victima este un puști de 11 ani, care nu prea avea motive să se sinucidă.

Apropiaţii familiei susţin că, înainte de a comite gestul, băiatul şi-ar fi spart telefonul mobil, de unde și suspiciunea ca moartea lui să aibă legătură cu jocul ”Balena albastră”.

Poliţiştii nu au descoperit niciun bilet de adio sau vreun alt mesaj prin care copilul să explice de ce a recurs la acest gest. 

Nebunia cu acest joc online, care ar fi pornit din Rusia, pare să ia amploare, după ce peste 130 de adolescenţi s-ar fi sinucis dintr-o provocare morbidă.

Recent, cinci elevi de la o şcoală generală din municipiul Iaşi au ajuns la spital,  după ce au leşinat în timp ce jucau, într-o pauză, un joc ce presupunea să îşi ţină respiraţia.

La începutul lunii martie, trei tineri din Chişinău au murit după ce s-au aruncat în gol. Doi dintre ei, în vârstă de 15 şi 16 ani, au sărit de pe o clădire cu 18 etaje, iar autorităţile ar fi găsit dovezi pe paginile lor de socializare că ar fi participat la jocul ”Balena Albastră”, potrivit Unimedia. Cel de-al treilea tânăr s-a aruncat de pe o clădire cu 14 etaje.

Jocul impune celor care îl practică să îndeplinească mai multe provocări, care pot ajunge până la gesturi extreme.

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

2 Comentarii

  1. Daiana

    Exista dovezi directe ca pustiul juca Balena Albastra? La 11 ani stapanea limba engleza ca sa poata comunica cu calauzele? Inainte nu a mai facut nimic nebunesc, cum sunt provocarile jocului?

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *