Ne meritam locul: Ploiesti, orasul cu cea mai scazuta calitate a aerului din Romania

poluare_Prahova_amenziPloiești a fost desemnat orașul cu cea mai scăzută calitate a aerului din Romania, potrivit unei cercetări realizate de platforma de anunțuri imobiliare Storia.ro. Studiul, realizat în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research, a analizat percepția cetățenilor asupra calității aerului din orașele și cartierele în care locuiesc.

Municipiul aurului negru este urmat, la mică distanță, de Călărași și București, în acest top al rușinii.

Cum era de așteptat, din Ploiești, cartierul Mihai Bravu este pe primul loc din acest punct de vedere, dar ar fi nedrept să spunem că doar locuitorii de aici sunt afectați de mirosuri neplăcute și poluare.

Nu o duc mai bine nici ploieștenii din Nord, Centru sau Sud.

Principalele surse de poluare sunt rafinăriile, iar substanțele care deranjează (și care se simt în special în perioada rece a anului, când gazele se condensează) sunt: hidrogen sulfurat, oxizi de sulf, oxizi de azot, monoxid de carbon, etc.

În fiecare an, Garda de Mediu Prahova amendează cu aproximativ 300.000 de lei acești mari poluatori, dar deși amenzile sunt achitate, lucrurile nu se îndreaptă.

CITEȘTE ȘI:  Rafinariile din Prahova, amendate cu peste 300.000 lei. Mirosul rezista in Ploiesti…

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *