Ministrul Educatiei a reactionat dupa ce o profesoara din Ploiesti a fost injunghiata

0 625

Ministrul Educatiei a reactionat dupa ce o profesoara din Ploiesti a fost injunghiata. A durat ceva timp, iar măsurile de întărire a siguranței sunt oarecum incerte…

Situaţii ca cea de la Prahova, unde un tânăr a înjunghiat o profesoară, sunt de neacceptat şi trebuie gândite măsuri noi de întărire a pazei şcolilor, a afirmat, joi, la Cluj, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu.

CITEȘTE ȘI: Cine este si de ce il paste o pedeapsa grea pe atacatorul profesoarei din Ploiesti

„Ceea ce s-a întâmplat la Prahova este fără îndoială de neacceptat şi de condamnat (…) şi vorbesc în calitate de profesor. Ca urmare eu sper ca cei care îl judecă să îl judece şi să îşi primească sancţiunea pe care o merită. (…) Nu putem să acceptăm lucrul acesta. Vedeţi, în momentul în care eu eram elevă şcolile nu aveau pază şi totuşi nu se întâmpla niciodată un eveniment de acest fel. Şi atunci, sigur, întrebarea mea, cum a ajuns societatea să trăiască momente ca cel de la Prahova?”, a spus ministrul Ecaterina Teodorescu, citată de Agerpres.

Aceasta a precizat că a discutat cu șeful Inspectoratului Şcolar Prahova, care i-a precizat că existau măsuri de siguranță.

„Şcoala aceea avea doi paznici, şcoala aceea avea jandarmi care patrulau prin faţa ei, de aceea a şi fost prins foarte repede, jandarmii au făcut acest lucru. Şcoala aceea avea doi profesori care erau de serviciu, să spunem aşa, şi care erau pe coridoarele liceului şi totuşi omul acesta de 22 de ani a trecut nevăzut de nimeni. Şi s-a apropiat de profesoară şi s-a întâmplat lucrul acesta. Deci probabil că va trebui să întărim paza în şcoli, dacă asta este societatea în care trăim astăzi”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a precizat că nu poate spune exact ce măsuri ar trebui luate pentru întărirea pazei în şcoli, dar a menţionat montarea de camere de luat vederi sau instituirea unui sistem de acces în şcoală pe bază de cartele sau legitimaţii.

CITEȘTE ȘI: Drama profesoarei injunghiate din Ploiesti, povestita de o colega

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.