Ministrul de Interne insista ca doi politisti detasati la DNA Ploiesti sa fie returnati la IPJ Prahova

ministrul_Interne_Carmen_DanMinistrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, că încă nu a primit un răspuns la cererea adresată procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, privind încetarea detaşării a doi poliţişti judiciari de la DNA Ploieşti, astfel că a trimis o nouă solicitare.

Întrebată de jurnalişti dacă a primit un răspuns de la procurorul şef al DNA, Carmen Dan a spus că nu şi că Ministerul de Interne a trimis o nouă adresă.

„Noi am revenit cu o altă adresă către DNA şi am solicitat ce am solicitat şi în prima. Nu ne-a răspuns. Aştept ca DNA să dea un răspuns instituţional, cum de altfel procurorul şef al DNA a anunţat şi public”, a declarat ministrul de Interne.

Polițiștii vizați sunt comisarul șef Iordache Mihai și comisarul șef Florea Gabriela. Cei doi sunt acuzați de familia Cosma.

Potrivit OUG 43/2002, revocarea din funcție, înaintea împlinirii termenului de detașare, a polițiștilor de poliție judiciară detașați la DNA, se face prin ordin motivat al procurorului șef.

Solicitarea a fost făcută în cursul zilei de marți, 13 februarie 2018.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *