Mesajul Catalinei Bozianu catre toti parlamentarii de Prahova

Catalina Bozianu - Miscarea Populara PrahovaPreședintele filialei Prahova a Mișcării Populare, Cătălina Bozianu, a trimis o scrisoare publică adresată tuturor parlamentarilor din Prahova, în care îi roagă să susțină două inițiative legislative propuse de Traian Băsescu.
 
„APEL CĂTRE CEI 22 DE SENATORI ȘI DEPUTAȚI DE PRAHOVA
 
La data de 09.11.2015, grupul parlamentar al Mișcării Populare a depus în Parlament două inițiative legislative.Este vorba despre proiectul pentru modificarea legii privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților și proiectul pentru modificarea legii privind alegerile primarilor.
Dată fiind importanța extraordinară a celor două inițiative legislative pentru asanarea clasei politice și crearea premiselor unei competiții electorale corecte, mă adresez parlamentarilor de Prahova cu rugămintea de a le susține.
Distinși colegi,
La data de 22 octombrie 2009, Președintele României la acea vreme, Traian Băsescu, a emis Decretul pentru organizarea unui referendum prin care a chemat poporul român să-și exprime voința cu privire la două subiecte: trecerea la un Parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari la maximum 300. Acest referendum a fost validat, iar 83% dintre respondenți s-au declarat pentru reducerea numărului de parlamentari la 300.
Proiectul depus de deputatul Eugen Tomac, președinte executiv al MP, este doar transpunerea în fapte a acestei dorințe clar exprimate de 84% dintre cetățenii României cu drept de vot care au participat la Referendum.
Mai ales în contextul actual, alături de colegii mei din MP Prahova, considerăm că ignorarea în continuare a acestei dorințe atât de clar exprimate de către electorat, nu poate arăta decât un singur lucru: actuala clasă politică nu a înțeles mesajul transmis de amplele mișcări de protest din ultimele zile.
În ceea ce privește alegerea primarului într-un singur tur, ca politicieni cu experiență, cunoașteți că acest lucru reduce foarte mult caracterul reprezentativ al competiției electorale și descurajează apariția de noi candidați pentru această funcție. De asemenea, în cazul unui grad mai scăzut de participare la vot, devine o problemă în sine inclusiv reprezentativitatea primarului ales dintr-un singur tur.
La fel ca și în cazul proiectului privind reducerea la 300 a numărului de parlamentari, dumneavoastră, ca politicieni cu experiență, știți că această metodă de alegere a primarului dintr-un singur tur este exact opusul a ceea ce au cerut în stradă zeci de mii de oameni: o administrație locală reprezentativă pentru comunități și conectată la acestea.
Iată motivele mele pentru a vă transmite aceste rânduri dumneavoastră, celor 22 de senatori și deputați din Prahova. Aștept cu interes acțiunile dumneavoastră., doar asa putem discuta despre începerea unei schimbări reale.”
 
Cătălina Bozianu,
Președinte Mișcarea Populara Prahova

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *