Masura luata de Marea Britanie, care ar putea ajuta si romanii

0 150

Masura luata de Marea Britanie, care ar putea ajuta si romanii. Autoritățile engleze vor să combată scalvia modernă din spălătorii, acolo unde lucrează mii de est-europeni.

”Am constatat numeroase probleme în această industrie, de la sclavie modernă, sclavie prin îndatorare, neplata unor salarii adecvate”, a declarat Darryl Dixon, şeful GLAA, organismul anti-sclavie al Marii Britanii. ”Acest program este un mare pas înainte în combaterea acestor probleme”, a subliniat el.

Lucrători din majoritatea celor în jur de 20.000 de spălătorii auto manuale din Marea Britanie sunt victime ale exploatării, potrivit unui raport de săptămâna trecută realizat de experţi în problema sclaviei moderne, de la Universitatea din Nottingham şi Oficiul Comisarului Independent pentru combaterea sclaviei.

Lipsa unui sistem de înregistrare şi autorizare a unor astfel de firme le-a permis să-şi desfăşoare nestingherite activitatea, afirmă raportul.

Victimele, în special est-europeni, sunt ademenite şi apoi ţinute captive prin îndatorare, obligate să muncească în condiţii nesigure, cu documentele de identitate confiscate şi supuse ameninţărilor, abuzurilor şi violenţelor.

Poliţia şi alte autorităţi au înmulţit investigaţiile, dar susţin că infracţiunea este greu de combătut din cauza numărului foarte mare de spălătorii care încalcă legea, a faptului că majoritatea victimelor sunt prea speriate pentru a vorbi deschis, dar şi pentru că britanicii, cu resursele financiare diminuate, caută servicii tot mai ieftine.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.