Marturiile prietenilor si cunoscutilor suspectului de crima din Lipanesti

0 2.872

Marturiile prietenilor si cunoscutilor suspectului de crima din Lipanesti au fost adunate, în exclusivitate, de Ziarul de Ploiești. Imaginea lor diferă de cea a anchetatorilor. 

CITEȘTE ȘI: Crima din Lipanesti: Fiul adoptat al preotului este pe cale sa fie arestat preventiv

În primul rând, între victimă (Badea Elena, pe care sătenii o numeau Liliana)  și suspect exista o tensiune de ani buni, de când femeia i-ar fi spus lui Teodor Marin Mina, când acesta era doar un copil de 6-7 ani, că el nu este de fapt copilul părintelui din sat, ci că a fost adoptat.

Cea care ne-a făcut mărturisirea știe de la tânăr că aceasta l-ar fi numit atunci „de pripas”.

Teodor Marin Mina nu a fost, însă, un copil model. Asta o recunosc și apropiații, și familia. Are într-adevăr probleme, ca mulți tineri din zilele noastre, cu băutura și cu drogurile ușoare și este foarte influențabil.

De altfel, părintele său adoptiv s-a supărat când Teodor s-a înhăitat cu cine nu trebuie. Însă cunoscuții afirmă că băiatul nu a fost alungat de familie, chiar dacă le-a făcut probleme. Era iubit !

Cosmin Dinu, care îl lua cu el pe Teodor, pe la lucrări în construcții, spune că „Părintele nu i-a zis niciodată că este înfiat, întotdeauna a susținut că este copilul lui și l-a educat bine. Mereu când el mai făcea prostii (legate de alcool) părintele îi spunea că nu este bine ce face și să încerce să nu mai consume”.

Cunoscuții susțin că Teodor Marin a fost în seara dinaintea crimei cu doi amici. Este vorba despre Gabriel Romeo Niță și de Daniel Nicolae Oncescu.

Sora lui Gabriel, Amalia Niță, ne-a declarat că „Teo e ușor de prostit, toata lumea știe asta, și nu zicea nu la nimic. Se băga așa cu capul înainte la orice, nu conta că era vorba de băutură, droguri sau scandaluri.. Acum, în ultimul timp se schimbase, mai bea ce e drept, ocazional consuma și droguri, dacă i se oferea, dar nu mai era ca înainte, avea mai mult discernământ, muncea, își mai schimbase cât de cât anturajul. Dar după fapta pe care a făcut-o se cumințise, era mai speriat, nu voia să pățească iar vreo belea, mai ales că avea condamnare cu suspendare. Și niciodată nu a fost violent„.

Iar aceasta nu este singura părere că Teodor Marin nu era capabil să ucidă.

George Neagu, un vecin cu familia preotului, care îl știe bine pe tânăr, a scris: „Băi oameni buni, îl cunosc pe Teo, chiar foarte bine. Și când era treaz, și când era amețit sau amețit rău și când nu avea bani de o țigară sau când avea și cinstea pe toată lumea că de, așa era el! Nu cred că putea să facă ăsta și mai ales singur! Nu era violent de fel! Saluta și copiii pe stradă! În cazul de față, și e doar părerea mea, Teo nu e altceva decât țap ispășitor! O fi intrat, nu contest, cu toții avem greșelile noastre în viață, mai ales cele din tinerețe să zicem așa, dar din moment ce nu își amintește nimic și nu sunt probe concrete…. Mai mult ca sigur e țap ispășitor!”

„Sincer, eu îl cunosc personal pe Teo și nu cred că el este autorul crimei, este doar băgat în față de cineva care are ceva personal cu el! Băiatul ăsta poate s-a drogat, a băut, a chefuit și ce mai doriți dvs, dar nu a dat o palmă nimănui, niciodată! Nu-l știu violent! PUNCT!!! Ce nu înțeleg eu este de ce nu se anchetează toate persoanele cu care a intrat în contact victima în ziua aceea!?!?!”, ne-a scris și Bogdan Lăutaru.

Anchetatorii susțin, însă, că la familia băiatului ar fi fost găsit un sac cu adidași și haine pătate de sânge, ascuns într-o magazie din curtea casei parohiale, dar și pete de sânge pe salteaua din camera suspectului.

Analizele criminalistice urmează să stabilească dacă sângele aparține victimei omorâte sau nu.

Pe de altă parte, victima – Elena Badea – ar fi fost vizitată în ziua dinaintea crimei și de două vecine, care ar fi stat cu ea până spre seară. Cel puțin așa susțin localnicii. Iar gura satului nu a uitat să adauge că băiatul acestei vecine ar fi avut și el probleme cu drogurile, fiind dependent de etnobotanice.

Doar anchetatorii pot spune dacă știu sau nu ora exactă a crimei, mai ales că ei au luat mărturisirea lui Teodor Marin, în care acesta precizează că a fost la locuința victimei, că își aduce aminte că s-a încăierat cu aceasta și pe baza căreia a fost reținut și prezentat instanței pentru mandatul de arestare preventivă.

„Eu nu știu exact unde a fost (Teodor Marin, suspectul crimei – n.r.) și ce a făcut, dar am putea să facem un calcul: Victima fusese la o înmormântare, împreună cu o vecină. La întoarcere, vecina și fata acesteia au mai stat pe la victimă, s-ar fi uitat pe niște albume cu fotografii, în fine, am înțeles că ar fi plecat de la victimă în jur de ora 23:00. La ora 3.30, preotul a sunat la 112 pentru că a văzut fum. La 3:50 au venit pompierii, care au spus că focul se manifesta generalizat în podul casei, iar interiorul era cuprins de flăcări. Să calculăm: între 23:00 și 3:30, Teodor trebuie să se fi luptat cu victima, să o ucidă, să dea foc casei, să fugă acasă, apoi să scape de haine, să stea pe calculator, pentru că la 3.30 era în camera lui „, ne-a precizat Georgiana Adela Dinu.

Amalia Niță ne-a confirmat și ea că Teodor a fost găsit în noaptea crimei acasă, la ora 3 dimineața: „Bine, atunci de ce sora lui, care s-a întors acasă de la un majorat, în jur de ora 3, de ce l-a găsit acasă? Unde era și când s-au culcat ceilalți membri ai familiei?…”

Gabriel Niță nu crede nici el în varianta cu prietenul său pe post de criminal.

„Nu s-a făcut un furt sau altceva, decât o crimă macabră. Părerea mea e că se ia în glumă ce se întâmplă, noi locuim aici, ne este frică, ar trebui anchetați mai mulți, sau chiar el este singurul suspect? Singura pistă? Nu cred că ar trebui anchetat doar el. Atât timp cât sunt mulți „recidiviști” în aproprierea locuinței victimei, sunt oameni cu pedepse de 10 ori mai mari decât suspendarea lui, care au fost văzuți în zonă. Nu știe nimeni încă probabil ce s-a întâmplat, dar cât timp este anchetat el, că este suspect, întreb și eu, este singurul care ar trebui anchetat? Este poliția sigură că a fost el sau „doar” el? De ce este doar el anchetat? Poate se mai comite vreo crimă, să vedem atunci pe cine pică, dacă el este arestat. Mai sunt vecini ieșiți din pușcărie, de la nebuni, care au avut probleme și au fost dispăruți în ultimul timp sau au fost în locuința victimei în acea zi, oameni care erau disperați să procure bani. Eu am stat cu el până la 8 -9 seara, nu știu ce a făcut după aceea. ..”, ne-a transmis Gabriel Romeo Niță.

În plus, există suspiciunea că Teodor Marin nu ar fi fost singur acasă la Elena Badea.

Dacă el este unul dintre vinovați ar trebui să spună cu cine a fost, eu nu cred că a fost doar unul singur și nu vreau să cred că a fost el, cu toate că nu îl cunosc. Cred că depinde și de ce declară el. Dacă el e „unul dintre vinovați” și ascunde cu cine a fost e treaba lui. Eu sper să nu fie așa și dacă știe ceva să spună tot, că e mai bine pentru el, mă repet „dacă el este vinovat”!”, a spus Georgiana, o localnică.

La locuința victimei, care a ars parțial, pompierii nu au descoperit indicii că focul ar fi fost pus intenționat și au precizat că incendiul a fost declanșat de un coș de fum neprotejat termic.

CITEȘTE ȘI: Prahova: Femeie decedata in urma unui incendiu violent

Femeia care a murit in incendiul din Lipanesti a fost de fapt omorata!

Pe de altă parte, anchetatorii susțin că Teodor Marin ar fi intenționat să fure de la victimă, dar a devenit agresiv când a fost descoperit.

”Suspectul a pătruns prin escaladare în locuinţa victimei cu intenţia de a sustrage bunuri, însă fiind surprins de aceasta, i-a aplicat mai multe lovituri în zone vitale”, este mesajul unui comunicat oficial emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Elena Badea a murit după 26 lovituri cu un obiect metalic ascuțit, dintre care una – localizată la nivelul gâtului – i-a străpuns corpul dintr-o parte în alta.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.