Mai multi primari si viceprimari din Prahova, Brasov, Dambovita si Buzau gasiti in incompatibilitate si conflict de interese

agentia-nationala-de-integritateDupă o perioadă de acalmie, Agenția Națională pentru Integritate revine în forță și pune un verdict neplăcut pentru un lot important de primari, din mai multe județe ale țării.

* NEDEA GHEORGHE, viceprimar al comunei Sãlciile, județul Prahova

INCOMPATIBILITATE
În perioada 28 iunie 2012 – 23 iunie 2016, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoanã fizicã în cadrul Nedea I. Gheorghe “Lucrãri Agricole” Persoanã Fizicã Autorizatã, încãlcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.      

* IUGA PETRU, primar al comunei Vârfuri, județul Dâmbovița

INCOMPATIBILITATE
În perioada 22 iunie 2012 – 29 iunie 2014, a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Vârfuri, județul Dâmbovița, încãlcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

* PÃLÃȘAN MIRCEA, primar al comunei Bunești, județul Brașov

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În perioada deținerii mandatului de primar 2012 – 2016, a întocmit și semnat proiectele a douã hotãrâri ale Consiliului Local Bunești cu privire la întocmirea, respectiv aprobarea PUZ pentru imobilul proprietatea sa.

Totodatã, acesta a semnat avizul favorabil și avizele de oportunitate cu privire la elaborare PUZ pentru același imobil, documente ce au stat la baza eliberãrii certificatului de urbanism de cãtre Consiliul Județean Brașov și ulterior vor sta la baza eliberãrii autorizației de construire a unei pensiuni agroturistice pe terenul pentru care acesta a constituit drept de superficie în favoarea fiicei sale, urmând ca aceasta sã construiascã pensiunea agroturisticã cu finanțare din Fondul European pentru Agriculturã și Dezvoltare Rurarã (FEADR).

De asemenea, persoana evaluatã a întocmit și semnat proiectul hotãrârii Consiliului Local privind atribuirea directã a pãșunilor comunale cãtre membrii colectivițãții locale, în baza cãruia Consiliului Local Bunești a închiriat pajiști pentru pãșunatul animalelor, pe o duratã de 10 ani, persoanei evaluate și fiicei sale. Prin folosirea acestor pajiști închiriate, persoana evaluatã și fiica sa au desfãșurat activitãți agricole (creșterea animalelor), au încasat subvenții pentru agriculturã în cuantum de 239.576 lei, iar persoana evaluatã a realizat și venituri din activitãți agricole.

Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 70 și art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004.      

* DINU ILIE, fost primar al orașului Titu, județul Dâmbovița

INCOMPATIBILITATE
În perioada 29 octombrie 2008 – 08 septembrie 2011, a deținut simultan funcția de primar și funcțiile de reprezentant delegat al Primãriei și reprezentant al Consiliului Local în Consiliul de Administrație al Grupului Școlar „Goga Ionescu”.
De asemenea, în perioada 18 iunie 2008 – 29 iulie 2009, a deținut simultan funcția de primar și pe cea de administrator al S.C. Gospo Floro Titu S.A., iar în perioada 18 iunie 2008 – 27 iunie 2012, a deținut simultan cu funcția de primar și pe cea de administrator al S.C. Dial Service  S.R.L.
Astfel, persoana evaluatã a încãlcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit d) din Legea nr. 161/2003.      

* MOISE ROMEO, fost viceprimar al comunei Gherãseni, județul Buzãu

INCOMPATIBILITATE
În perioada 24 iunie 2012 – 24 iunie 2016, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de administrator al S.C. Raal Gaz S.R.L., încãlcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit d) din Legea nr. 161/2003.    

Despre Autor

Ziarul online Ziarul de Ploiești a aparut pe 1 martie 2011. Oferim informatii regionale, din Prahova, Brasov, Buzau si Dambovita, cat si stiri din tara sau strainatate. Pentru publicitate si sugestii va rugam sa ne scrieti pe contact@zdp.ro sau sa sunati la 0745144044

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *