Jurnalista bulgara, violata, torturata si ucisa la granita cu Romania

0 376

Jurnalista bulgara, violata, torturata si ucisa la granita cu Romania. Victoria Marinova a fost asasinată „într-un mod deosebit de violent”, sâmbătă, în oraşul Ruse.

Trupul neînsufleţit al femeii, lovită în cap şi ștrangulată, a fost descoperit sâmbătă într-un parc din oraş, a anunţat duminică procurorul regional din Ruse, Gheorghi Gheorghiev.

Victoria Marinova a fost torturată și violată înainte de a fi ucisă.

Surse de poliţie au declarat pentru AFP că asasinatul nu pare legat direct de profesia victimei, deși concluzia este prematură și cel puțin ciudată.

Jurnalista avea pe canalul TVN o emisiune proprie, Detector, care a avut ultima ediţie pe 30 septembrie. Atunci, Marinova i-a intervievat pe jurnalistul bulgar Dimităr Stoianov, de la site-ul Bivol, afiliat WikiLeaks, precum şi pe jurnalistul român Attila Biro, membru al RISE România.

Stoianov şi Biro au fost arestaţi de poliţia bulgară, luna trecută, în timp ce investigau distrugerea unor documente care ar fi dezvăluit practici de corupţie din partea unei firme private de construcţii rutiere, suspectată de fraudă din fonduri europene.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.